用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 有無家長打算今年08報金巴倫幼稚園呢? ...
樓主: 小河馬女
go

有無家長打算今年08報金巴倫幼稚園呢? [複製鏈接]

今年報左st nicholas嘅小朋友in左未?
我個仔10月尾會去interview呀﹗

原帖由 RLML 於 08-10-14 03:42 發表
一般校車費用都係standard,
睇下你邊區.
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 08-10-14 11:54 發表

我總未收到通知喔,晤知几時先有呢?

我都未收到信呀!你幾時收到呀!你小朋友是否大仔呢?可能大仔in 先!

Last year my daughter is a small girl.
Her interview was later than the big kids.

我尋日打電話問SN,
職員話已經in緊, 由大仔開始in先,
首先學校會打電話問家長揀平日定假日in,
之後再寄信cfm面試日期。
同日下晝我就收到電話,
佢話會安排10月最後1個星期同我仔仔面試﹗

原帖由 RLML 於 08-10-14 16:01 發表
Last year my daughter is a small girl.
Her interview was later than the big kids.

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 08-10-14 11:54 發表

請問你個仔系咩大仔啊,我個仔10月出世,我今日打去問,佢地都系話由大仔開始in先,總一路收咁表,咁我問佢可否查到我個仔几時in,佢話晤知喔,佢一路收表,咁我個仔咩一路都未有得in?

我都想知呀? 有冇家長可以回答?

原帖由 靚太太 於 08-10-14 23:27 發表
油塘How much!

我個仔係9月尾出世架﹗

原帖由 windytiu 於 08-10-15 12:31 發表
請問你個仔系咩大仔啊,我個仔10月出世,我今日打去問,佢地都系話由大仔開始in先,總一路收咁表,咁我問佢可否查到我個仔几時in,佢話晤知喔,佢一路收表,咁我個仔咩一路都未有得in? ...

My son was born in end of August! i haven't receive a interview letter or phone call!

My daughter is December.
Last year, her interview was very late,
end of December.
I almost give up. Luckily, she was accepted by SN.
and now, K1 already!
Be patient, small kids still have chance!

我今天致电電學校,已排平曰給我小朋友interview!

原帖由 vivicicimimi 於 08-10-16 19:08 發表
我今天致电電學校,已排平曰給我小朋友interview!

請問你是點問佢地架?直接講你個bb名出來,問佢几時可以in?THANK YOU

RLML,

妳知唔知SN係咪同York, Stanford同一group架?
我都係今日先聽一個mama咁講,
聽聞York同Standford都係比較商業,
唔知SN會唔會都係咁呢?

原帖由 RLML 於 08-10-15 20:19 發表
My daughter is December.
Last year, her interview was very late,
end of December.
I almost give up. Luckily, she was accepted by SN.
and now, K1 already!
Be patient, small kids still have chance!

yes! 直接同佢講小朋友個名and 出生曰期!佢會問你平曰時間能否interview!i say i can then i recieve interview letter today!
原帖由 windytiu 於 08-10-16 22:04 發表

請問你是點問佢地架?直接講你個bb名出來,問佢几時可以in?THANK YOU

同YORK就唔係, SF就唔知.
感覺SN一點都不商業, 學費又不算貴,
如果你會去INTERVIEW,
可以感受一下,
老師同姐姐都好NICE...

原帖由 BabyHilary 於 08-10-16 22:37 發表
RLML,

妳知唔知SN係咪同York, Stanford同一group架?
我都係今日先聽一個mama咁講,
聽聞York同Standford都係比較商業,
唔知SN會唔會都係咁呢?

其實搵學校之前對SN認識不多,
是朋友介紹的, 口碑不錯,
同KV好唔同, 睇下家長鍾意邊類學校LA,
各有各好,
對比SC英文程度就較淺, 不過中文&普通話就較SC好(是指英粵班, 英普班較新, 不太清楚),
學校就比較中庸, LEVEL 無KV & SC咁高,
不過程度一D都唔淺, 校長話目標係函接英文小學,
見佢每年既派位都唔差...
值得一提, SN 比KV & SC好既地方係小班教學,
一班都係15,6個學生, 即係一對8左右,
老師照顧得好好...

Thanks RLML!
其實睇左呢個topic我都覺得SN幾好,
而且playgroup老師都話唔錯,
不過早2日一聽到人講SN同york同group,
即時嚇親, 如果係就打哂折扣,
因為york嘅負面comment真係太多,
多到我唸唔係幾個mama講下就"造"到呢個效果﹗

原帖由 RLML 於 08-10-18 07:09 發表
同YORK就唔係, SF就唔知.
感覺SN一點都不商業, 學費又不算貴,
如果你會去INTERVIEW,
可以感受一下,
老師同姐姐都好NICE...
‹ 上一主題|下一主題