用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 MCS 上年 20分 (6-8人 抽中1個) ?? 有冇可能 ??? ...
樓主: pearjadema
go

MCS 上年 20分 (6-8人 抽中1個) ?? 有冇可能 ??? [複製鏈接]

MCS

原文章由 pearjadema 於 08-5-2 15:08 發表
MCS 上年 20分 (6-8人 抽中1個) ?? 有冇可能咁多人爭呀 ???

如題, 今日有人同我講得20分叫我唔哂想可以入讀MCS, 她的幾個朋友上年 20 分全都入唔倒o
你地覺得可信嗎?
唔係 1/3 機會咩??, 有冇人知道可以解答下呀 !! ...

Pearljadema,

What you have done for your kids already enough! Of course, MCS is the top and most of us are dreaming our kids could study there. Why not try to choose the one you like most! Everything is luck and not possible to count the probability.   

原文章由 puiyuenmama 於 08-5-7 15:31 發表

Pearljadema,

What you have done for your kids already enough! Of course, MCS is the top and most of us are dreaming our kids could study there. Why not try to choose the one you like most! Everyth ...

由細到大自己都冇咩煩惱, 但這兩年就是為女兒簡學校既事好煩, 因自己拿不定主意o
本來都認為考定私校, 考多幾簡就冇問題抽唔中就讀私校算, 但仲有細女, 2005年出生既人比 2003年 多成萬人, 又驚呀妹到時考唔倒私校o 因為最近聽到有人話今天考8簡私校都唔收你話死唔死, 所以聽得越多就越驚, 就越唔知點算好

回覆 #22 pearjadema 的文章

另類想法 - 報天神嘉諾撒
它沒有 St Mary / Maryknoll 那麽出名
20分入到的機會較大
而它已與 St Mary 中學接龍
跟讀 St Mary 小學沒分別

醒目開學勳章

回覆 #23 mow-mow 的文章

20分入到的機會較大

原文章由 mow-mow 於 08-5-7 19:31 發表
20分入到的機會較大

想問知唔知天神嘉諾撒的學術水平係點, 小學上中學唔知同st. mary 上既學生 分別大唔大 ??

王國長老

小學底子打得好,對將來長遠來講十分重要!
兩小相比,當然St. Mary's 水準較高。

原文章由 pearjadema 於 08-5-8 09:47 發表

想問知唔知天神嘉諾撒的學術水平係點, 小學上中學唔知同st. mary 上既學生 分別大唔大 ??

原文章由 麟媽媽 於 08-5-8 11:03 發表
小學底子打得好,對將來長遠來講十分重要!
兩小相比,當然St. Mary's 水準較高。

hello 麟媽,

比你你會點做呀

我朋友的囡是20分進的
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

原文章由 pearjadema 於 08-5-6 15:21 發表

想問有冇人知 ST. MARY 20分會唔會以入D呀

舊年識幾個20分都入唔到.......一樣咁難,除非有關係既幼稚園啦,仲有求情分
‹ 上一主題|下一主題