用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 幾多小朋友會自動導航
樓主: mrsanthony
go

幾多小朋友會自動導航 [複製鏈接]

真係好犀利!!
原文章由 stjoboldboy 於 07-12-4 12:26 發表

麟媽媽,

等我哂下命先!我個女唔單只自動導航,重會返控基地師令(即係我)
“老豆,唔好睇報紙住,過呢幫我溫下黙書呀…. 唔該你買d補充練習我做下啦…..”   ...

我個女既零食追蹤自動導航保用期長 ,更從未試過要返廠維修

喂喂 我"搽"左好多防曬都燶左喎
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

我囡會自動導航的,不過成日都失靈 ,睇來要搵人返來修理下先得啦

原文章由 麟媽媽 於 07-12-4 11:58 發表
我個仔幼稚園時都好自覺架,
暑假仲日日主動做5頁暑假作業,
而家大左?!無左呢支歌仔唱!

吓!! 唔好嚇我wo!!! 咁我諗要經常update住佢個system, 唔可以放鬆, 如果唔係導航系統失靈就弊啦!

我個囝今年P1,叫做會自動導航啦!
放學後自己盡量完成功課,做埋網上一篇及預習。
其實我都覺得自己非常幸福。:loveliness: :loveliness: :loveliness:

係呀,我個女幼稚園時都好自覺架,
而家大左!都係無左呢支歌仔唱啦!

我囡今年p.1..由k.2已開始自動波....所有功課自已做唔明至問我....默書,測驗完全唔會理....因為自已响學校記哂返屋企略略睇下....but唔知可以保持幾內 我叫佢讀書仲話我比壓力佢 我都唔知點攪 呢d係咪已經失咗控

我個仔唔單之冇自動導航, 仲時時出哂軌tim...

打佢, 獎佢, 鼓勵佢, 嚇佢, 剝削佢d活動, 同老師夾計... 我乜都試哂喇, 佢都係要走精面, 大人睇漏眼佢就唔做, 唔寫手冊等你唔知佢有幾多樣功課做, 手冊永遠係比我睇唔係佢睇.

當我話我要call佢d同學去check下佢手冊係咪寫齊野, 佢居然大我: 你咪check law! 點知比我真係check到佢有野冇寫!
‹ 上一主題|下一主題