用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ...
go

基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ... [複製鏈接]

基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ...

各位真係so sorry   呢好忙又好煩  :cry: 都無心機回應 :cry:  :cry:

Re: 基法小學(油塘) ... 家長嘉獎站 ...

Leiyumun,

哈 ~我尋晚仲諗點解咁耐唔見你入來添 ~
係咪公司好煩呀?
我家有對雙子公主

kitty

早晨

Leiyuemun

仲咩咁煩呀,屋企定公事上既野呀,得閒上來講下啦!
唔好唔開心!
我呢排公事上都好煩呀,真係有時想唔做 :-|
Leiyuemun 寫道:
各位真係so sorry   呢好忙又好煩  :cry: 都無心機回應 :cry:  :cry:

kitty

你心情好d未呀,我地下午搵你呀,你係咪唔得閒呀!

morning ar~~~

HIN_BB,
早晨
你又有咩咁煩呀 ?
點解唔想做呀?
我好羨慕你有份咁好的工 (可上網)

我尋日同個 FD 傾電話一個下午呀..
而家心情好D LA..
又有你們一班好朋友開解..
由其 WINWIN 好鬼馬...
我諗佢 難忍好開心有個太太咁鬼馬 ~
我好悶架..我又唔識好似人地講笑果D  ops

我下個月其實都報左個課程,不過未開..
一星期上兩晚,我想做文職的工..
所以讀多D野,第時佢地再大小小 (可以在家攪得掂的時間)
咁我就可以做野..

MINNIE,
PART-TIME我搵過幾份啦..
時間唔岩又地點唔就..
因我只可返 8:30-10:30  1:00-3:00
星期六,日唔得,紅日又唔得,仲要就我學校的特別日子...
試過搵校車媬母,以為OK啦,原來要返 6:45-8:XX
跟住又 2:45-4:00...都係唔得 !
我家有對雙子公主

哎呀~ 已經lelelala入黎, 都排咁後   
好彩有minnie墊底

早晨~各位靚女   

大小不梁,winwin

早晨呀

hin_bb,kitty,winwin:
早呀~~~~~

再培訓我都睇埋 LA..
要返10日全日+5日半日
半日我免強都OK,全日要返 9:30-6:30 我就唔得 LA ..
我諗要佢地再大多小小啦..
我就得,我而家試緊我夜晚出一出去3,4個鐘先 (我仔睇住)

我試過以前我返左工,我個仔 (10歲)同妹妹玩到撼穿左個頭,流好多血,佢入左廁所洗D血,我亞媽見佢咁耐唔出來叫佢自己入急症,果次聯左成幾針,我唔知幾針我唔係度 (醫院打去我公司,咁岩我又出左去食 LUNCH ,果時又冇手提電話,我亞頭唔放人,話我咁多事,我都照走,幾次都係咁,個亞頭掉我去好遠的鋪,迫我走 !)
我家有對雙子公主

kitty

係呀,搵d野讀下咪好,充實下自己!
我公司而家多左好多煩野做
kitty 寫道:
HIN_BB,
早晨
你又有咩咁煩呀 ?
點解唔想做呀?
我好羨慕你有份咁好的工 (可上網)

我尋日同個 FD 傾電話一個下午呀..
而家心情好D LA..
又有你們一班好朋友開解..
由其 WINWIN 好鬼馬...
我諗佢 難忍好開心有個太太咁鬼馬 ~
我好悶架..我又唔識好似人地講笑果D  ops

我下個月其實都報左個課程,不過未開..
一星期上兩晚,我想做文職的工..
所以讀多D野,第時佢地再大小小 (可以在家攪得掂的時間)
咁我就可以做野..

MINNIE,
PART-TIME我搵過幾份啦..
時間唔岩又地點唔就..
因我只可返 8:30-10:30  1:00-3:00
星期六,日唔得,紅日又唔得,仲要就我學校的特別日子...
試過搵校車媬母,以為OK啦,原來要返 6:45-8:XX
跟住又 2:45-4:00...都係唔得 !

好彩有minnie墊底>>  
winwin323 寫道:
好彩有minnie墊底

早晨~各位靚女   

你仔仔自己入急症,佢果時好細喎!
kitty 寫道:
再培訓我都睇埋 LA..
要返10日全日+5日半日
半日我免強都OK,全日要返 9:30-6:30 我就唔得 LA ..
我諗要佢地再大多小小啦..
我就得,我而家試緊我夜晚出一出去3,4個鐘先 (我仔睇住)

我試過以前我返左工,我個仔 (10歲)同妹妹玩到撼穿左個頭,流好多血,佢入左廁所洗D血,我亞媽見佢咁耐唔出來叫佢自己入急症,果次聯左成幾針,我唔知幾針我唔係度 (醫院打去我公司,咁岩我又出左去食 LUNCH ,果時又冇手提電話,我亞頭唔放人,話我咁多事,我都照走,幾次都係咁,個亞頭掉我去好遠的鋪,迫我走 !)

各位~ 大家呢排都好似好煩, 可能天氣影響呀, 一定要努力加油, 人定勝天

kitty~ 妳個問題, 可能真係要互相大家就一就, 人相處耐左就會好悶, 無咩火花
妳有無聽過苦中作樂呀

HIN_bb~ 妳公司好似都有d變化, 有變化就實會有d令妳唔習慣gei野, 時間耐左, 可能會好d gar la

Leiyunma~ 我唔清楚妳煩咩tim , 唔緊要啦, 返到屋企對住阿仔, 咩野氣都消晒啦

大小不梁~ 好似妳至ok喎   

winwin~ 好唔掂, 唔夠瞓, 周身骨痛, 好似個阿婆 :cry:

WINWIN,
搵日真係要去下你介紹果個馬馬安 山 廣場先得..
有木馬騎係咪會郁果D呀?定係 OISM 果隻呀 ?
大人定小朋友騎架 ?
因我都想騎下 OISM 果隻,好似以前歡樂今宵果隻..
89D 是否總站下車呀?
我未去過架 !

HIPO點解D人買左又唔要,放哂出來..
其實..當你一去到 HIPO就會有D失控,一有貨出就要左先..
有D人買唔到自己的 SIZE 就買左一D唔岩的 SIZE 同人換..
而且又講到D羽絨好掂...咁就有種羊群心態囉..
而我就一心想去買羽絨 (以為真係好暖)當褸穿都抵的心態..
買定兩件等佢地大個穿,而且HIPO 以前好貴,我都冇買過比佢地,但就穿過 (人地比)覺得D質地幾好,先諗住平平地執幾條裙仔比亞女,叫做還下心願 !
我本想買兩件10碼的羽絨等佢地出年穿,但冇呀,咪買大一碼 12碼,點知咁大件,又買唔到頭飾果D ...
去到有一種氣氛架..不過我去時D人都好狠..係咪都搶左先..
我執死雞咋 !
有個女人仲勁,成個紙箱在佢身邊,霸哂個出貨位,想埋去都唔得.不過果日好多BB夾衣(女仔)都幾靚,又有公仔..
我家有對雙子公主

我都想笑   
HIN_bb 寫道:
[quote]
好彩有minnie墊底

早晨~各位靚女   
[/quote]
我家有對雙子公主

winwin

多謝你呀,你講得岩新轉變,可能我未習慣,我要努力去做啦!
唔緊要啦,你仲有唔夠2個月就生得,生左bb就無咁痛,忍耐下啦
而家係咪諗住奶奶同你湊bb呀?
各位~ 大家呢排都好似好煩, 可能天氣影響呀, 一定要努力加油, 人定勝天

kitty~ 妳個問題, 可能真係要互相大家就一就, 人相處耐左就會好悶, 無咩火花
妳有無聽過苦中作樂呀

HIN_bb~ 妳公司好似都有d變化, 有變化就實會有d令妳唔習慣gei野, 時間耐左, 可能會好d gar la

Leiyunma~ 我唔清楚妳煩咩tim , 唔緊要啦, 返到屋企對住阿仔, 咩野氣都消晒啦

大小不梁~ 好似妳至ok喎   

winwin~ 好唔掂, 唔夠瞓, 周身骨痛, 好似個阿婆 :cry:

winwin

你真係一個攪笑高手   
你老公囡囡對住你一定好開心

kitty 寫道:
我都想笑    [quote]
HIN_bb 寫道:
[quote]
好彩有minnie墊底

早晨~各位靚女   
[/quote][/quote]

WINWIN,
幾時預產期呀?唔係下個月咩 ?

係呀,兩個人相處得太耐真係好似冇左愛情咁..
加上大家好似愈來愈遠..
我以前細個覺得佢幾OK..(成熟)
但而家我覺得我諗D野仲成熟過佢..
而佢仲停留一個階段不特止,仲要退後..
時常打機的最睇唔過眼 簡直是佢第二生命..
我成日覺得打機是十零歲靚仔先LIKE..
佢咁大個人都係 !仲要同仔女爭機打 !
有時打通宵,訓幾粒鐘就返工,日日都係咁,放假咪又勁訓到我同女女上床訓時佢先起身,(因平日唔夠訓)
所以就成日嘈,佢話我專制,我唔想子女又學佢成日打機,食飯都唔會一齊食,我煮的野又話淡 (緊係啦,就小朋友淡口 MA)佢唔食,情願自己買飯盒,仲要時間大家唔夾,我地食飯佢打機,我訓覺佢食飯 (我講放假時)咁你係咪好 咁我費事煮 LA,求求其其一餐得 LA..反正只是我地三個食!
咁樣好容易失陣架 !我唔想失陣 MA!
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題