用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人知道香港島區哪間幼兒園N班係仍然趕得切報名? ...
go

有無人知道香港島區哪間幼兒園N班係仍然趕得切報名? [複製鏈接]

我細仔是於2010年11月尾出世的,我一心諗住安排他做大大仔,所以今年只是替他報了兩間學校的N班。一間是南區的Rightmind kindergarten , 以及海怡半島的康傑幼稚園。但好不幸,頭輪康傑經已做備取生,即唔收。學生說要到明年六月尾才通知有無位剩,而另一間rightmind又有成500幾人報名,未通知是否取錄,相信無咩機會。由於我沒大報其他學校,所以依家大件事了。有無家長知道仲有邊一間學校仲收緊生呢?😪😪
   2    0    0    0

試下Victoria。

他們的小組班好像仍收生中,2013年才截止報名,但亦競爭激烈。。我得知銅鑼灣聖保祿幼兒園都是出年才收表,但學費就貴得嚇人。點算好?

唉,有無playgroup好介紹呢?唔通真係要個仔响屋企hea到2014年9月先開學?

你睇下香港靈糧堂的音樂班仲收唔收? 讀佢童樂班好似可直升k1

謝謝你哦。等我上網查查先。。

twllc, 上網查過有班開,11月頭接受報名,明天真的要打去問問先

fanny1600 發表於 12-11-14 17:45
我細仔是於2010年11月尾出世的,我一心諗住安排他做大大仔,所以今年只是替他報了兩間學校的N班。一間是南 ...
NP man seng

(申請學前班幼兒需於2011年10月或以前出生)

2013-2014年度入學申請

學前班: 2010年8月出生至2011年10月出生
接見日期:2013年1月19日或2013年3月2日接見開學日滿兩歲幼兒
2013年3月2日後接見開學日未滿兩歲幼兒(在有學位空缺情況下)

幼兒班: 2009年8月至2010年12月出生
接見日期:2013年1月19日

開學日: 2013年8月

截止申請日期:2012年12月31日

Heidya,十分感謝你哦,我前排只是埋頭苦幹地幫大仔搵小一嘅嘢,完全將細仔嘅N班看小了,我這兩天真的不知怎麼辦。平時很小上這Baby kingdom的,以後真的要時刻上一上先得囉。多謝。

合一堂陳伯宏紀念幼稚園

http://hyckg.ccc.edu.hk/np/apply.html

fanny1600 發表於 12-11-14 23:39
Heidya,十分感謝你哦,我前排只是埋頭苦幹地幫大仔搵小一嘅嘢,完全將細仔嘅N班看小了,我這兩天真 ...
you're welcome.我都系10月尾先開始搵PN, 好多都截止, 當時只有打電話直接問目標PN, 有位或者有WAITING既, 當日下午即刻去學校即時交FORM. SO FAR 交左4間, 有2間IN.....民生反而我唔急, 巨地DEADLINE 長過其他.....
港島區PN選擇不多, 您可以上教育處罔睇下, 岩既就CALL.問下無壞

係哦,我明天要努力試試看。
kansklee, thanks

各位, 請問知道九龍區還有那間幼兒園 N 班仍可報名嗎? 我仔是 2011年8月 BB

回覆:有無人知道香港島區哪間幼兒園N班係仍然趕得切報名?

Woodland lei?

回復 oyung11 的帖子

劍鳴
http://www.keenmind.com.hk/zh/application.htm

回復 BBMau818 的帖子

MANY THANKS !

woodland 太貴了。仲貴過rightmind

其實好多間仲可以收表,做大後備的大後備囉。。

St. Paul Nursury

回覆:有無人知道香港島區哪間幼兒園N班係仍然趕得切報名?

衞理堂nursey 仲收生

‹ 上一主題|下一主題