用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇小朋友讀緊TKO 翠筃小宇宙(新都城)一齊交流吓! ...
go

有冇小朋友讀緊TKO 翠筃小宇宙(新都城)一齊交流吓! [複製鏈接]

小女讀 K2B(am)
   0    0    0    0

原帖由 ting-ma 於 11-8-28 15:00 發表
my girl will IPN in the coming year.

How's your girl's study?? The teacher is good or not? I want to know more about the school too.

How many students in a class ??

Hello ! 我個女係翠茵讀咗兩年,整體上呢間學校教得比較深!老師都ok, 不過好少聯絡家長,可能我是在職媽咪,我都好少主動揾老師傾!好似今年升K2,我都比佢讀 course, 要加$1600一個月,差不多星期一至五放九點至四點半,包食飯!加理total $49xx學費,都 .
但讀全日班 8am-6pm就包埋個course就$5000到!好似抵讀 d ,但因時間太長,驚阿女頂唔順!

TING-MA我個女今年讀緊IPN,学費真係好貴,我報埋PN PTH班都已經差唔多五千蚊,仲末計其他出面D興趣班,真係分分鐘貴過出面名校,我都有聽過好多到K班会轉出去其他讀,不過我見阿女返学好開心,日日返來唱歌,返咁耐托籟無喊,都幾好,不過我都会報其他出面KG試下.

HI QKMA,
My sons are in K2A(am) and PNB(am), nice to meet u here
原帖由 QKMA 於 11-8-28 11:10 發表
小女讀 K2B(am)

My girl is PNC.

回覆 5# ting-ma 的文章

我個女讀緊主流班!其實我以前同女報過出面的名校,但因小女太怕忸,唔收!而且又想近d屋企,又想佢讀深 d ,所以揀咗翠茵, so far 係 ok! 但學費就

你好!你有兩個仔仔都讀翠茵 !
你有冇報讀 just english course? 你有冇發覺 K2嘅功課好多揾圖片:;pppp: !都幾煩!
原帖由 coco209 於 11-8-29 17:57 發表
HI QKMA,
My sons are in K2A(am) and PNB(am), nice to meet u here

我哋讀國際班, 所以無你哋咁多功課, 每日中文寫兩行字, 英文通常做哂只係油顏色, 我哋無返just english, 因要出去學其他嘢, 無咁多時間!
原帖由 QKMA 於 11-8-29 21:45 發表
你好!你有兩個仔仔都讀翠茵 !
你有冇報讀 just english course? 你有冇發覺 K2嘅功課好多揾圖片:;pppp: !都幾煩!

my son is also  K2B (am), nice to meet u

Hello, my son study PNC (pm). Nice to meet you!

quote]原帖由 MeMeChow 於 11-8-29 18:20 發表
My girl is PNC. [/quote]

pm- pn

各位媽媽你地好, 我個仔將會讀國際班pn呀, 唔知到時會唔會見到大家呢? 不過有一樣野我唔咪咁開心, 學校話頭一個月無校車坐wo, 咁咪即係我要轉2次車先去到, 所以好煩呀 ><

你住邊區呀? 要轉2次車咁慘...
原帖由 laurettata 於 11-9-8 11:49 發表
各位媽媽你地好, 我個仔將會讀國際班pn呀, 唔知到時會唔會見到大家呢? 不過有一樣野我唔咪咁開心, 學校話頭一個月無校車坐wo, 咁咪即係我要轉2次車先去到, 所以好煩呀 > ...

一程5分鐘小巴出坑口, 再轉地鐵去寶琳, 跟住行過去

新寶城同新都城個間有咩分別架???

想請問一下全日班 (PN) 下午會做D咩??

我囡讀緊新寶城 PN 全日班,到現時都未知佢上學的流程!只知12:00放學,之後開始準備食午飯, 然後訓覺。訓醒就走得(around 16:30)。其實返全日班下午唔係有活動可免費參與嗎? e.g. English learning

今日問Reception, 佢話PN唔會有活動,訓醒可能自己玩下然後等家長黎接放學!
‹ 上一主題|下一主題