用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 杜曼的幼教方法-(Eduplus 網上教材)
go

杜曼的幼教方法-(Eduplus 網上教材) [複製鏈接]

http://www.neuroacademi.com/tc/
有冇人知?
覺得點呢?

[ 本文章最後由 miumiu809 於 07-11-15 08:29 編輯 ]
   0    0    0    0

我都係加入咗幾次先加入到會員,
但send咗password/username來又log in唔到.
個網好似好新,連呢d最basic嘅野都咁多error?
我好心急想用,因bb 快5個月嘞, 已經準備了500張字card,可是片語部份先係最難準備!

呢個網好似好有系統咁!!!希望佢ok啦!
如果ok,我打算join佢中/英閱讀;中文百科/普通話呀!!
有冇人用緊.?
佢地幾時開始架?

Address: 4B, Tung Kin Building, 196-198 Tsat Tsz Mui Road, Quarry Bay, Hong Kong
Tel: 3428 5299

[ 本文章最後由 3headmonkey 於 07-11-13 11:13 編輯 ]

3 HEADMONKEY,
你係咪JOIN咗?可否share一下.thanks

awah112,
原來"學校"果欄一定要填,even你select了"學前", 如果冇,then填"n/a"or "冇"...
咁就可以join到member嘞.

我都send了email問佢地好多問題,佢地好快reply, 而且答得好詳細&專業!

but佢地話冇電話問野架wor~
以上tel係咪要join了先可以call?

不過,我始終覺得佢地個網似乎好新,仲有好多小問題咁?! 有人用過嗎??

我考慮緊自製定join佢地,因為如果教中,英,數就要每月$2000嘞.

我無 join.. 以上資料只係係佢英文網頁搵到..
不過單憑佢網頁資料..  我感覺上呢間野唔係太可信!

網上資料的確令人印象麻麻.

不過佢地有人覆我,感覺佢真係好清楚,
而且聽佢地個concept好好,好有系統咁幫輕父母好多好多!
我就覺得佢地似乎未係好成熟, 但佢地話間公司已經成立了3年. 不過亞b都唔等得嘞.
如果自製晒咁多教材,真係冇咩可能!
um...我都仲諗緊.
剛剛再買埋glenn doman其餘的書,還有佢地recommend 最新果本: <how smart is your baby> 打算睇埋再決定教邊幾樣野.
而家唯有繼續自製住中文閃card教住先.
始終唔想浪費bb的寶貴學習時間.

我多數都會join佢地,好想聽下有冇人用過.
佢地呢個月同babykingdom合作, 有10% discount,希望有多d用家比到意見我地啦!

AWAH112,
咁佢地都有7日退款保證嘅.
你意思,市面有邊d選擇呢?gc? printing house? 還有什麼?
以我所知,好似佢地咁有晒杜曼所講的第1-5個階段的字+片語+句子+書...,
還有有系統的分析bb所學過的知識/字/..
市面上係冇其他選擇啊~
似乎這是我第一次見到!

市面閱讀的只有字詞.(1st階段)而且只有數百個,以bb一天5個生字計, 300百字就只要2個月就學晒嘞! 而且,進入第2-5階段的教材準備才是傷腦筋的問題啊!
but eduplus佢地有晒1-5階段.
數學/百科...市面又是只可用3數個月吧了...

不過,如果真係報中英數+百科4樣野,一個月要成$2700幾. 一年要3萬多.
once一開始,of coz不會中途放棄啦, 當bb學5年, 呢筆學費講緊就係$16萬幾lor~~~

所以,我正再3考慮&了解清楚先再決定,
又或者睇下邊part可以自己準備教材lor.

其實開心網果度都有很多template可以幫輕父母.

原文章由 3headmonkey 於 07-11-13 11:11 硐表
Address: 4B, Tung Kin Building, 196-198 Tsat Tsz Mui Road, Quarry Bay, Hong Kong

冇人聽電話wor~:-|

awah112,
唉,我當初又係咁呀!!!
跟住我send email去,佢地先特別為我開咗個account. 咪就係呢d小問題令我却步lor~
一個提供網上課程嘅site,居然犯d 咁嘅it小問題,希望佢地快d解決,或者大家如果真係有興趣,可以join咗試下先,佢地有7天退款保證,如果用落都係有問題都可以refund,咁就可能放心試試先啦!

我呢2日不停search下有冇更好的類似教材,包括英文web site...真係冇佢地咁好嘅公司wor~
全部只停留在杜曼方法的1st stage...:cry:

有一個唔錯的:(竟然是蒙特梭利+杜曼的機構, 第一次見到,因為我上蒙特家長班時,講者強烈反對"閃咭")

http://www.wholechildinstitute.com/
成套flash card dvd 6隻only cost us$179.
http://www.oatmealangels.com/
而且包含多方面:
ART - Origami, Monet, Roerich, Madonnas
         SCIENCE - solar system, parts of the atom, golden ratio,
         crystal structures
         CULTURES - Mexico, France, Japan, Egypt
         PERFECT PITCH - c, c#, d, d#
         SPEED READING - flash words to paragraphs
         VOCABULARY - colors, clothing, oceans/continents,
         part of the body, shapes, table setting, opposites,
         musical instruments, parts of face, nature, furniture,
         vegetables, school supplies, domestic animals
         MATH - quantities 1 to 20
         PHONICS - "a" to "r"
         WHOLE WORDS - first 40 basic words
         POETRY -

[ 本文章最後由 miumiu809 於 07-11-15 18:41 編輯 ]

原文章由 3headmonkey 於 07-11-13 11:11 硐表

個電話原來錯咗呀.
不過,如果send email去問,佢地會有專人好詳細咁解釋架.
佢地說希望父母先send emai 去問,跟住準備好晒d anwers先回覆大家.
其實佢地在背後的專員都好專業&nice架.

課程內容真係好全面,市場上好難/甚至係冇類似嘅provider提供到佢地嘅服務!!

原文章由 3headmonkey 於 07-11-14 13:19 硐表
我無 join.. 以上資料只係係佢英文網頁搵到..
不過單憑佢網頁資料..  我感覺上呢間野唔係太可信!

其實聽完佢地嘅回覆,信心會大好多!!
始終父母(at least我自己)好難好有系統咁準備好一切教材,
這是一個很好的幫助!

唔係掛..  網頁寫o既電話都錯得??? 會唔會連地址都錯呢??

學費收咁貴...連電話都無..好難令人信服呢...

e-mail reply 一定可以好專業ga, just copy & paste..

樓主你咁犀利搵到咁多資料!

[ 本文章最後由 3headmonkey 於 07-11-16 13:32 編輯 ]

[ 本文章最後由 3headmonkey 於 07-11-16 13:33 編輯 ]

原文章由 3headmonkey 於 07-11-15 19:58 硐表
唔係掛..  網頁寫o既電話都錯得??? 會唔會連地址都錯呢??

學費收咁貴...連電話都無..好難令人信服呢...

e-mail reply 一定可以好專業ga, just copy & paste..

佢話同 babykingdom 合作做 promote 我都有 d 懷疑. ...

佢地reply我email我先見到佢地個電話,我都正想買你係咪copy & paste出來? 我見佢地英文果邊啱架wor:
Tel: 3428 5529
因為頭先同佢地傾,都想問佢地點解連電話都錯,但上佢地個網都冇錯,定係啱啱改返?

佢地唔係話一定email回覆,只係父母用email問完問題,佢地整理好先用電話回覆. so far佢地都解釋得好清楚比我知,
我頭先都有同佢地講呢d小問題令到我地好難有信心...
當然,我都好希望佢地真係在課程上冇問題啦.

佢話同 babykingdom 合作做 promote 在教育王國第一個ad就係嘞.
http://www.neuroacademi.com/babyKingdom_redirect/

我都唔係犀利jei, 咁每個月要比學費,加上一用就of coz比bb學幾年先有用, 當然要比d時間了解多d,問多d啦,始終係好想選擇一些最好的教材比bb!!

原文章由 3headmonkey 於 07-11-15 20:01 硐表
電話地址都唔敢寫出黎 o既公司..
可信程度極低呀!!

至於呢方面,我都好concern, 因為我身在usa,又上唔到佢地d家長會/trainning course, 好擔心用起上來次次都要用email問,
佢地嘅解釋係原本佢地係back-end的公司,教材一直只供應比學校,所以人手/work load方面會很重.
其實他們這樣說都好易理解jei...你知hk地,個個父母都好緊張教學, 一問就好多問題,佢地都只係想有系統咁回覆.

其實我都真係接觸完佢地(電話)先對佢地有返d信心,在網上的確比較模糊.

‹ 上一主題|下一主題