用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網叩門結果
樓主: 小小車厘子
go

62網叩門結果   [複製鏈接]

引用:其實我都有個好熟的朋友因為公事接觸過老師

原帖由 ALK 於 15-06-25 發表
其實我都有個好熟的朋友因為公事接觸過老師。朋友的comment是「底」那些學生,老師關顧很少。

...
我以上講僅石鐘山

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+開心小花+於+15-06-25+發表依

原帖由 小小車厘子 於 15-06-25 發表
普遍深是可以理解,態度才是最大問題,成績稍為差小小,便淪為隱形人,待遇簡直...,我只是覺得作為一個教 ...
有時受歡迎仲慘過隱形。我個侄係他區一線小學讀,成績全級20名。畫畫,朗誦同音樂幫學校拿唔少獎。原本想呈分時參加少D,多D時間溫書。學校又軟硬兼施游說家長。我阿嫂唔想,但又焗住參加。我之前又無聽聞,覺得有D奇。阿嫂話間間學校都一樣,只係有無人講俾你聽。

唔好意思離曬題。

引用:Quote:原帖由+小小車厘子+於+15-06-25+發表

原帖由 開心小花 於 15-06-25 發表
有時受歡迎仲慘過隱形。我個侄係他區一線小學讀,成績全級20名。畫畫,朗誦同音樂幫學校拿唔少獎。原本想呈 ...
換作係你,你寧願受歡迎或者做地底泥,自尊心盡失?

我亦明白很多學校可能都是這樣,但是對於呢間,聽到太多了,身邊不乏正讀此校的人,也在學校做家長義工。

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

ALK 發表於 15-6-25 12:30
其實我都有個好熟的朋友因為公事接觸過老師。朋友的comment是「底」那些學生,老師關顧很少。

...
我好早已知, 所以我對呢間學校有D反感

回覆 jimmus 的帖子

親戚到現時為上仍未收到浸聯2in取錄電話, 是否涷過水? 之前話會於網頁公佈, 為何又變成電話通知呢? 做法真是有點問題......

回覆:Funnyohoh 的帖子

學校今早約10點打電話通知家長

回覆 Funnyohoh 的帖子

其實2ND IN時, 學校己通知了所有有2ND IN的家長改為今天有電話通知.

咁無收到call即是連後備都無? 唔知今年收几多個扣門生呢?

引用:回覆+jimmus+的帖子 咁無收到call即是連後

原帖由 Funnyohoh 於 15-06-25 發表

咁無收到call即是連後備都無? 唔知今年收几多個扣門生呢? ...
好似18個名額

kristal78 發表於 15-6-25 16:34
好似18個名額
都唔少喎

大班大校 , 5班 !每班30,  max33, 差不多呢 !

而且浸聯喜歡在統一扣起留班位自用 ! 

回覆 ccyin 的帖子

見校長有咩問題呀?並見咗幾耐?

DYU 發表於 15-6-25 17:08
回覆 ccyin 的帖子

見校長有咩問題呀?並見咗幾耐?
問題其實應該大家係一樣, 都係環繞點解揀佢地, 平時有咩做等等

如果我沒有記錯計一計, 浸聯自行公報收78,但派位只有67,該校扣起了5個留班位,每班一個用到盡 ! 

ccyin    發表於 15-6-25 17:33

叩門遊戲差唔多可以玩完了.....玩得真辛苦,收到開心,收唔到又係要再叩.....

引用:叩門遊戲差唔多可以玩完了.....玩得真辛苦,

原帖由 gerisze88 於 15-06-25 發表
叩門遊戲差唔多可以玩完了.....玩得真辛苦,收到開心,收唔到又係要再叩.....
大家千萬不要放棄,一日未開學都仲有機會,加油

gerisze88 發表於 15-6-25 18:05
一日未開學一日唔可以下定論既

請問有無人收到浸联电話通知係後備呀
‹ 上一主題|下一主題