用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: GAT
go

有音小offer報喜區   [複製鏈接]

回復 tarepanda 的帖子

Really, 3,6xx on the last day? some people ask the teachers and say on 2,700, how come? I also see 1 parent say number is 4,xxx on the last day. how come?

am also submitted on the last minute. I think should be 27xx. the application number is 1314 27xx. wor

回復 tarepanda 的帖子

最後一天上午前交,number是3,2xx。

回覆:有音小offer報喜區

我冇考,但認識超過10位小朋友有offer

這麼多offer,會不會發出千個offer呢?

Waiting:

過兩曰去交訂金問下學校幾多offer 幾多人考

各位媽咪現在是熱身賽,後面的更精彩,努力,小朋友們一定會有合適的學校收

回覆:Yuren 的帖子

收咗的確值得恭喜,唔收又真係想讀都唔駛灰心住,icqm每年都有好多人放番位的

古惑晴晴:(我最錫型爸、第二豬媽......)
[IMG]http://i154.photobucket.com/albums/s253/faiiaf9394/IMGP0438m.jpg[/IMG]
[IMG]http://i154.photobucket.com/albums/s253/faiiaf9394/IMGP0441m.jpg[/IMG]
[IMG]http://i154.photobucket.com/albums/s253/faiiaf9394/SANY0351xx.jpg[/IMG]
[IMG]http://i154.photobucket.com/albums/s253/faiiaf9394/SANY0827x.jpg[/IMG]

So,寫信俾學校,增加印象分,   機會應大啲,

When do you need to pay deposit ? I haven't received the mail for the timing being !

回復 hosuper 的帖子

Before 3 aug. I have paid last sat.

回覆:bettywong80 的帖子

Thanks !

識兩個朋友的女兒都收了,一個只視為水泡,純粹當面試練習,覺得只是二缐,;一個面見完後覺得宗教氣氛太濃,嚇親,好有保留。我幾肯定若有其他他們覺得好一點的學校收,他們會立刻放棄這間。

所以黎緊都會音樂椅大洗牌....

唔知會不會有人細訂已經無來交呢?

brrbaby2007  me  發表於 13-7-23 18:32

支持更多有offer人士上來報喜并講講你們的background。

引用:唔知會不會有人細訂已經無來交呢?

原帖由 GAT 於 13-07-22 發表
唔知會不會有人細訂已經無來交呢?
我諗好少數,考得直資私立都唔志在個一千蚊。不過出年2月大訂應該好多人放棄

我妹個囝也有offer

我仔有學音樂三級,我有交檔案,父母有學歷,仔仔大b,仔仔斯文大方唔害羞,名幼,我們衣著斯文,基督徒,有推薦信,自問表現很有誠意。但後補。好奇怪!眼見好多同學只當佢練習場地,都收,甚至唔交細訂。心中不斷問,是否佢哋父母太識做戲,學校睇唔出假誠意?還是佢哋小朋友太勁?但更奇怪的是收了很多細b和非教徒,連佛教都收〜〜〜家長穿拖單丁出席也收。千萬個不明,以什麼計分去收生?

引用:我仔有學音樂三級,我有交檔案,父母有學歷

原帖由 jcmchan 於 13-07-25 發表
我仔有學音樂三級,我有交檔案,父母有學歷,仔仔大b,仔仔斯文大方唔害羞,名幼,我們衣著斯文,基督徒,有 ...
我雖然冇交portfolio ,但阿仔一in完話我知好開心,話老師同佢地一齊唱歌,又講到俾我知中文及英文寫左咩字、畫左咩圖等等,而家長in時表明不是基督徒,但認同學校理念,雖然有邀請我們參加初信成長班,但我當天要上班未能出席。收到offer我認為並不是阿仔等別叻,而是阿仔表現出很喜歡學校,in的過程冇壓力並很開心。相信的確有人會放位的,waiting的應該有很大機會!

‹ 上一主題|下一主題