用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Swindon (荃灣)思博幼兒/稚園揮手區
樓主: biqutz
go

Swindon (荃灣)思博幼兒/稚園揮手區 [複製鏈接]

回覆:Swindon (荃灣)思博幼兒/稚園揮手區

我都收到! 11月細B, 2月尾in

6月B,如果依家先報下年PN班會否太遲了?

8月B都係9/11 in呀^^ 你地星期六有冇聽簡介會呀?Like佢地師生比例,冇乜學校做到!我囡超怕陌生,個日都肯係課室落地行下,坐下櫈仔仲好開心,走時都有同Miss byebye,好似幾中意咁~
請問讀緊既媽媽,每月除左4K學費,校服書簿個d幾錢度呀?多唔多親子活動?有冇得觀課睇下小朋友上堂情況呀?Thx thx!!!

回覆:LBB_BB 的帖子

有去呀,呀囡仲狂玩滑梯!我都幾鍾意思博!但佢話in完再跟遞表次序收人, 我諗我就機會微啲, 我好遲先交

回復 LBB_BB 的帖子

N班係無雜費、茶點費同書薄費,不過會照有中英文書夏季校服價錢係合理價,一啲都唔貴,冬天就未知
開學頭三日可以家長陪,之後要自己上,暫時唔會有觀課,老師驚會影響小朋友情緒
每個星期會有工作紙要家長陪佢做,至於親子活動暫時未有
我個女依家返左個零月都好開心,我知有啲年頭已經返緊學,不過未夠歲數,九月繼續再返n班

簡介會多人去嗎? 係咪主要參觀學校?
n班會in d 咩呢?
佢係新校, 唔知d老師有無經驗呢?
thx

回復 s'we 的帖子

我囡囡宜家番緊,見到有十個老師左右。校長係前九龍塘名幼稚園校長,主任係資深幼兒及幼稚園主任。其他本地老師似乎經驗都豐富。至於NET teacher,全部係英國人。普通話老師係有普通話認證嘅資深老師。師資質素好強,我好放心。

joystin 發表於 13-9-30 08:54
有去呀,呀囡仲狂玩滑梯!我都幾鍾意思博!但佢話in完再跟遞表次序收人, 我諗我就機會微啲, 我好遲先交:t ...
You mean "first-come-first-served". May I have more details? When is the earliest time to submit the application. I only submitted in late August. Chance may be rare. Thanks.

回覆:chinglongmama 的帖子

簡介會當日最後的而且確有一句講會in哂所有學生再按交表先後次序安排收生,但詳情係點就唔知, 我9月頭交,仲遲

connie721  me too..submit by early Sep >.<  發表於 13-10-9 10:36

回覆:margret_mama 的帖子

校長係前九龍塘名校admin

回覆:s'we 的帖子

都多人呀,我估有幾十個家庭, 講下課程, 師資,參觀校園咁。冇講in d 乜,不過校長話, n班,大把b唔識講野,咁細都唔expect佢識d乜,我諗interview 唔會好難掛……

回復 joystin 的帖子

thanks for your information

你小朋友係個到讀緊嗎?

係啦, 甘細去in, 都唔知in 咩, 所以先擔心姐...

joystin 發表於 13-9-30 12:27
校長係前九龍塘名校admin
校長 vs admin ???

Do someone know which Kowloon Tong Kinder?

我報n 咋

回覆:chinglongmama 的帖子

Search 過有post 話係york

回覆:joystin 的帖子

但佢都係8月1日開始收表

引用:回復+LBB_BB+的帖子 N班係無雜費、茶點費

原帖由 wingmanlam 於 13-09-30 發表
回復 LBB_BB 的帖子

N班係無雜費、茶點費同書薄費,不過會照有中英文書夏季校服價錢係合理價,一啲都唔貴 ...
Thx jm

joystin 發表於 13-9-30 17:29
Search 過有post 話係york

係邊到搵到呀?

去bk search 思博, 其中一個帖有

下星期都有open day?

‹ 上一主題|下一主題