用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 徵英國 guardian
樓主: wing530
go

徵英國 guardian [複製鏈接]

回覆 wing530 的帖子

我唔係agent, 我係家長,只可以分享下我自己搵guardian/homestay經驗咋我都係自己亂打亂撞,只係好彩自己搵到好既family

呀女表姐21㱑,系倫敦讀緊大學,可做監護人嗎?

DKmum 發表於 15-3-27 22:30
呀女表姐21㱑,系倫敦讀緊大學,可做監護人嗎?
應該唔得,通常要25歲或以上,同埋唔係住大學宿舍

回覆:徵英國 guardian

持有英國護照、年滿廿五歲,有固定住址才能當留學生監護人。可叫英國的親友擔任監護人。

anglo-chinese    發表於 15-3-28 14:04

oh, 咁唔駛唸lu, 5該晒!

醒目開學勳章

引用:你的包—年一次,我的冇但會見完接孩子去ho

原帖由 brother4 於 15-03-27 發表
你的包—年一次,我的冇但會見完接孩子去homestay,所以冇收,我的每次計車費,回來共—百鎊,機場學 ...
4哥,你個guardian 都好好吖,係咪 agent 介紹果d公司黎架?我 guardian 同學校嘅路程遠d,所以,交通費唔平架, 假期去  homestay度,單程  call 車好似要160鎊,等阿仔大d坐火車去就可慳返d

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 我唔係agent,+我係家

原帖由 scso 於 15-03-27 發表
回覆 wing530 的帖子

我唔係agent, 我係家長,只可以分享下我自己搵guardian/homestay經驗咋我都 ...

Scso,多謝你教識我好多野,又唔嫌我煩

回覆:wing530 的帖子

是朋友介紹的,所以會放心的,剛剛接咗亞細,有很多做UM小朋友包括我的

Macau媽媽    發表於 15-3-28 23:12

醒目開學勳章

引用:是朋友介紹的,所以會放心的,剛剛接咗亞細

原帖由 brother4 於 15-03-28 發表
是朋友介紹的,所以會放心的,剛剛接咗亞細,有很多做UM小朋友包括我的

...
你地就好啦,有熟人介紹 我個 guardian 都好好,我都放心交阿仔比佢 另外,我仔冇做 UM服務呀,我都有d擔心呀,希望X'mas 返黎時,搵到伴啦

請問現時guardian的收費如何?

(1) Yearly fees?
(2) Homestay (daily charge including meals/ laundry etc)?
(3) Pick up/ drive back to school fees?
(4) Are guardians have more than two kids during half-terms/ long holidays?

Thanks for your advice.

回覆:scso 的帖子

請問於 Ipswich, Suffolk 有人做監護人嗎?

scso 發表於 15-3-27 00:18
回覆 DKmum 的帖子

我之前幫我仔揾時發現到呢幾區也有私人家庭或教師做Guardian + Homstay Lincolnshire,  ...
請問Surrey這區有嗎?

醒目開學勳章

引用:請問於+Ipswich,+Suffolk+有人做監護人嗎?

原帖由 skate 於 15-03-29 發表
請問於 Ipswich, Suffolk 有人做監護人嗎?
唔好意思,我都唔清楚架

回覆:skate 的帖子

請問於 Norwich 有人做監護人或homestay family嗎?

最近好多家長PM我找Guardian & Homestay, 及找暑期工, 我重申我唔係agent公司, 我只是家長, 我只可以同大家分享我自己唔經Guardian company自己網上找的經驗, 我沒有guardian & homestay及暑期工介紹啊! 咁多家長找我, 或者我可考慮轉行做agent, 哈哈!

回覆:徵英國 guardian

連暑期工你介紹啊! ??不如可考慮轉行做英國本地遊!!!!

引用:最近好多家長PM我找Guardian+&+Homestay,+

原帖由 scso 於 15-03-31 發表
最近好多家長PM我找Guardian & Homestay, 及找暑期工, 我重申我唔係agent公司, 我只是家長, 我只可以同大家 ...
考慮下做AGENT喇!兼一條龍服務:升學、GUARDIAN、HOMESTAY、英國遊,多到做唔切呀!

回覆 亮燈 的帖子

大家太睇得起我,我唔識架,跟你地學緊野

亮燈    發表於 15-4-1 06:56

醒目開學勳章

引用:最近好多家長PM我找Guardian+&+Homestay,+

原帖由 scso 於 15-03-31 發表
最近好多家長PM我找Guardian & Homestay, 及找暑期工, 我重申我唔係agent公司, 我只是家長, 我只可以同大家 ...
連暑期工都搵你幫手?咁你咪好忙

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題