用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日又一村面試
樓主: YuiYeeMa
go

今日又一村面試   [複製鏈接]

回覆:今日又一村面試

頭先上黎見到大家話收到信 滿心歡喜走去開信箱 未開時見到d長信封 以為冇死啦點知都係撲空

misshoiyi 發表於 12-11-7 15:10
如果今天未收到,當然都俾左訂先啦,$660買個保障呀!!!

thank you! 希望今晚返去收到信(reject 信都好.有個了結)(我唔介意成為第一個收reject 信既家長.哈哈)(反正痛快D早知好過遲知.真係折磨人...)

Doris_Ray  加油 !  發表於 12-11-7 16:22
存感恩的心

jomami 發表於 12-11-7 15:11
希望您有好消息啦!
好多人都報喜了。

謝謝!
你都收到了嗎?
存感恩的心

回覆:晞晞爸b 的帖子

我個仔都是10年11月細仔,又是下個月插班返n,不過係村校,我都唔係好想佢repeat多一年,但老公就想,所以睇下今年考唔考到先再算,又一村係我心儀架,不過阿仔嗰日第一間in,表現嘛嘛,我諗住waiting都好,遲啲啲人放番啲位,可能有pm啦!

回復 honeyki 的帖子

$900 per month

回復 小荻媽咪 的帖子

我咪又係一樣......
好灰呀.....
都唔知收唔收....

tra5212 發表於 12-11-7 16:15
我個仔都是10年11月細仔,又是下個月插班返n,不過係村校,我都唔係好想佢repeat多一年,但老公就想,所以睇 ...

我地既情況好相似呀  我太太由頭到尾都唔緊張(她覺得由小朋友自由發展讀唔讀九龍塘都無所謂)
呢兩年亞仔讀PN全部資料由上學校網址search報名拿取資料填form寄信排隊交表面試等等都係我(究竟我呢個爸爸係咪過份緊張左???)
anyway,希望大家D小朋友都有好消息喇 :loveliness:
存感恩的心

問下未收到信嘅MAMA/BABA.....
你地會唔會打去學校問下....

回覆:晞晞爸b 的帖子

哈哈,通常多數都係阿媽做,老公係陪櫬,你呢個爸爸真係好。

kelly0204 發表於 12-11-7 16:32
問下未收到信嘅MAMA/BABA.....
你地會唔會打去學校問下....

其實我昨天未收到前有打去問過,學校話呢個星期日日都有信寄,叫我等下。
但等的時候真係好心急。

我頭先一見到有媽媽報喜,lunch即趕返屋企望下個信箱,就黎等信等到神神地

kelly0204  認同  發表於 12-11-7 16:38

回復 Doris_Ray 的帖子

見到咁多人今日收到am offer,我都打定輸數啦,起碼知道贏咗同房另一個小朋友都未夠呢!

hotin2010 發表於 12-11-7 16:34
哈哈,通常多數都係阿媽做,老公係陪櫬,你呢個爸爸真係好。

唔知哩..嘻嘻
我聽講通常兩公婆睇下邊個比較緊D就邊個做呢D野
我太太係果D煮到來咪食果種樂天派.加上她對小孩沒有個份期望(唔似我.我覺得小朋友係幼兒期係一塊海棉.儘量俾野他學習.唔好咁細個就好似D鬼佬果套返學校玩玩下就放學無功課做..dum 懶既心..到升小一就大檸樂)

kelly0204  
樓主,我都非常認同你嘅講法
我本身係做教育,知道小朋友由小唔打好個底,上小學甚至係中學都好吃力
所以我就揀D學校好些且有學卷嘅學校報讀  發表於 12-11-7 17:22
Doris_Ray  認同,好在我老公係我不斷 "提醒" 下,都變得開始緊張。今日自動波同個囡去interviews、排隊攞表同埋交form  發表於 12-11-7 16:57
存感恩的心

引用:我大仔讀緊k1,細仔上星期六in,我真係覺得

原帖由 misshoiyi 於 12-11-05 發表
我大仔讀緊k1,細仔上星期六in,我真係覺得又一村好好,初時我都以為會淺,但係真係一d都唔淺,開學兩個月 ...
請問你仔仔讀全日定半日呀?K1既做課要做咩架?

回覆:christytyty 的帖子

大家覺得全日好定半日

我仔仔8月B, 3/11早上in, 今日都收到am offer, 首選am,之後pm,最後full day。

引用:回復+小荻媽咪+的帖子 我咪又係一樣......

原帖由 kelly0204 於 12-11-07 發表
回復 小荻媽咪 的帖子

我咪又係一樣......
係呀 心情好down 因為我報得兩,三間 我只希望有間收就算 冇諗住要成龍定鳳 只見呢間學校 感覺上佢會開心學習 而家唯有問下仲有邊d學校仲收表

回覆:今日又一村面試

各位唔好灰心啊。。我女當日表現都係處下風嗰個。。。加上早兩日都收唔到信。。但但估唔到今日終於收到入學通知。。好似上面jm 話。。。學校會係今星期每日寄出通知信。。。加油喔

引用:Quote:jomami+發表於+12-11-7+15:11+希望您

原帖由 晞晞爸b 於 12-11-07 發表
謝謝!
你都收到了嗎?
未呀未收到
日子好難過,當你知咁多人都已收到信時,自己好似好有問題咁。

引用:各位唔好灰心啊。。我女當日表現都係處下風

原帖由 Concon830 於 12-11-07 發表
各位唔好灰心啊。。我女當日表現都係處下風嗰個。。。加上早兩日都收唔到信。。但但估唔到今日終於收到入學 ...
我女3號上午10點 但見呢度報喜嘅jm都3號下午in都收到 時間上好似已經落空

我女係10月女B,星期三收到am offer, 3/11上午in!am首選,無揀全日
真係好開心,阿女當日答錯了顏色嗰part2次,其他都算ok
‹ 上一主題|下一主題