用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園面試
樓主: dunbinex
go

根德園面試   [複製鏈接]

引用:今天見完,覺得老師沒有愛心,我小朋友不肯

原帖由 natpiglet 於 14-11-03 發表
今天見完,覺得老師沒有愛心,我小朋友不肯說話,她竟然問我小朋友識唔識講野,我話她要時間warn up,老師 ...
我個都係中B,又係好痴身!一開始已經猛咁拖住我想我抱。但係老師都算温柔地同我女講媽咪唔得閒,我陪你玩啦!同埋叫得到我女大聲唱歌,真係奇績!收唔收都好啦,我當帶女去玩,順便睇下佢比起之前有冇進步咋,一齊加油呀

回覆:根德園面試

我見派糖個老師有mark 數字向份form 左下角d 橫線上。
見到前面個pair老師問左幾句話就mark 3字 見到有mark分個刻先知係計分。

回覆:lexbb 的帖子

她無問過我個仔任何嘢!淨係叫佢攞粒糖就say bye bye!

sorfamama 發表於 14-11-3 18:39
但根據有些家長話最後一關(校長或主任)無問過任何問題只比糖學生就請他們離開了!唔通最後他們根據學生外 ...
可能見到PART ONE冇咩分數, 所以都慳返.

monkeydiary 發表於 14-11-3 18:42
請問小朋友應該係邊段時間唱歌呢?係之前有2位老師同時in既時候唱,定臨走派糖時唱呀?因為我掛住答老師問 ...
第一PART兩位老師 IN既尾段.

我見寫分數係老師問家長那位,問小朋友沒有寫任何野。我反而覺in家長多過小朋友。

in家長果個老師其實對到正個小朋友, 佢目的除左引個大人講野, 令個大人幫唔到個小朋友做指令題之餘, 就係比小朋友分數.

引用:收表果個百分百有野啦,+收份表,+正常IN你果

原帖由 renewdanny 於 14-11-03 發表
收表果個百分百有野啦, 收份表, 正常IN你果個收埋啦, 洗唔洗專登搵多個人收表, 仲要係主任或校長. 基本上佢 ...
Really?  最後收form 有不落筆嗎?見到佢有落筆。

引用:我嘅小朋友星期六in,我係學校操場外等太太

原帖由 RC1122 於 14-11-03 發表
我嘅小朋友星期六in,我係學校操場外等太太同小朋友in完出來,那位置可以看到其中一間房出口的情況,觀察到 ...
問多野会寫?

interview, 老師問咗咩名,幾歲,同邊個嚟,叫阿囝砌砌圖,之後另一個老師問我嘢,已經唔知阿囝果個老師再考阿囝乜嘢喇,好似冇唱過歌

最後係俾糖果位老師,有問阿囝咩名,幾歲,頭先喺邊到玩,俾糖糖,問佢要講乜嘢。。之後bye bye,果一刻我喺到諗,點解又問多次嘅

引用:我見個個都話老師有耐性好專業,但我咁啱遇

原帖由 yraknagn 於 14-11-03 發表
我見個個都話老師有耐性好專業,但我咁啱遇到嗰位老師唔係,我見我囝囝in嘅時候佢黑晒面又唔耐煩,好似唔太 ...
絕對同意,當見識

引用:in家長果個老師其實對到正個小朋友,+佢目的

原帖由 renewdanny 於 14-11-03 發表
in家長果個老師其實對到正個小朋友, 佢目的除左引個大人講野, 令個大人幫唔到個小朋友做指令題之餘, 就係比 ...
問我老師係對正我

有冇家長part one in得幾好,但攞糖時冇問問題呢?

引用:有冇家長part+one+in得幾好,但攞糖時冇問

原帖由 crown_629 於 14-11-03 發表
老師問我囡咩名幾歲邊個同佢嚟都有答,中間我掛住答問題唔知佢做咩,最後有唱歌,但攞糖果位無問我囡問題!

引用:我嘅小朋友星期六in,我係學校操場外等太太

原帖由 RC1122 於 14-11-03 發表
我嘅小朋友星期六in,我係學校操場外等太太同小朋友in完出來,那位置可以看到其中一間房出口的情況,觀察到 ...
咁你直覺係有寫係好事嗎!?

引用:Quote:原帖由+Moonlight819+於+14-11-03+發

原帖由 babybbmm 於 14-11-03 發表
我囝派糖最後嗰關係校長!
我睇個校長幅相,1/11那天坐門口的應該唔係。

做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

引用:有冇家長part+one+in得幾好,但攞糖時冇問

原帖由 crown_629 於 14-11-03 發表
我覺得part one in 得幾好, 但唔肯唱歌, 最後派糖係冇問過野架。

回覆:beansan 的帖子

上午in的,女仔那邊

做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

回覆 miffyc31 的帖子

多謝你回覆,我好疑惑part one in得幾好,但點解part two 完全冇望過我和我小朋友一眼,個主任好似好忙咁寫緊上一個小朋友張form,就叫我走得啦 T.T。part one 我小朋友in緊時,對住我個老師不停寫嘢,冇問我嘢,佢亦都冇望我小朋友,只是不停寫,但我唔知佢係咪聽緊in成點,直到唱歌,佢先望住我小朋友,到唱完歌俾貼紙時,佢就開始in我了,兩位老師也很nice,我好喜歡這間學校,希望有機會,但見個個part two都有問嘢,又傾幾句,我就完全冇問過

‹ 上一主題|下一主題