用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Eye Level & JEI
go

Eye Level & JEI [複製鏈接]

兩個課程最大分別係EYE LEVEL 有獨立而完整既CRITICAL THINKING MATH課程,由淺入深咁去教小朋友邏輯推理,空間感,PROBLEM SOVING 等
而且會分開兩本書咁教,一本教運算,一本教CRITICAL THINKING
而JEI 佢就著重運算多D 佢CRITICAL THINKING 既內容佔每本書好少既部份,而且亦唔係本本都有教CRITICAL THINKING
所以好睇番你想小朋友學多D運算定係CRITICAL THINKING
而我就覺得CRITICAL THINKING 學校冇教而且對小朋友將來學習理科好重要

回覆 EmmaMui 的帖子

聽番我個仔果間EYE LEVEL老師講因為EYE LEVEL總公司唔比D CENTER 教唔係EYE LEVEL既課程以確保EYE LEVEL所有CENTER既課程質素,但有D CENTER 想教多D唔同既課程賺多D 咪轉唔教EYE LEVEL lor
所以d center 話EYE LEVEL個課程冇JEI 咁好只係借口,實際上只係想搵多D錢
但其實冇LALA轉PROGRAM對家長同小朋友真係好唔好,又要適應個一套新既教材同LEARNING SYSTEM,佢地為左賺錢而犧牲家長同學生既利益

可以留意番而家轉左JEI果D EYE LEVEL CENTER 佢地除左教JEI課程仲會教埋PLAYGROUP 果D
所以好明顯係想搵錢而轉唔係因為課程LOR

回覆 ANLA 的帖子

我小朋友個CENTER 一個星期每科最多只可上兩堂,每堂1小時
JM你果間CENTER一星期上三日 仲要每次3個中 好似多得制BOR
你小朋友間center o係邊區ga??

StrawberryLove 發表於 14-6-21 13:00
但你知唔個原來eye level 食水好深, Centre 想賺多少少都唔得。 佢地好似要將總收入既30%分番俾總公司, Cen ...
食水深唔深就唔知,但個OWNER 佢DAY 1 開個CENTER 自己已經知人地食佢幾多同埋佢會賺到幾多
而家佢為左賺多D而轉課程影響學生既學習進度我覺得好唔岩lor

StrawberryLove 發表於 14-6-21 13:00
但你知唔個原來eye level 食水好深, Centre 想賺多少少都唔得。 佢地好似要將總收入既30%分番俾總公司, Cen ...
重覆左post
delete
‹ 上一主題|下一主題