用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛面試完綠茵n班……
go

剛剛面試完綠茵n班…… [複製鏈接]

回覆:剛剛面試完綠茵n班……

唱歌嗰part都算係可睇吓小朋友能唔能夠投入課堂。
我in嗰吓係11點幾,好多bb都無咩電/肚仔餓,大部份唱歌嗰part都唔夠集中,有啲仲由頭喊到尾。個時間好cam..

到個別in嗰part, 感覺上係小朋友做到就有分,做唔到就byebye.. 佢有幾個老師比你揀,佢唔開口都唔知佢係講咩話,對小朋友唔係咁公平,佢係識嘅,但你用其他語言同佢講,又無warm up, 又無openday, 小朋友真係好難短時間集中精神再同你慢慢玩。

回覆:剛剛面試完綠茵n班……

完全無問家長嘢喎,凈係問am無位會唔會考慮pm。我是8月b,全程考足小朋友5分鐘,比好多指令佢,搞到囡囡由好有心機變成坐唔定想走。
個net好似趕住收工咁,問晒就話走得。
原來今天諗住帶小朋友早少少到適應吓環境,點知唔到in都唔比入學校,大熱天時喺街上面等咗幾個字。一放入去就話只可帶一家長入去,小朋友喺陌生環境完全無warm up, 所以有小朋友由頭喊到尾。
爸爸喺出面等,啲老師又話播片比出面啲爸爸睇,播咗好耐先有得睇。
整體感覺都幾odd, 我2老婆完全唔知學校發生咩事。
因為無open day, 網站又唔多資訊,完全靠口裨,但今日嘅體驗大跌眼鏡。
唔知佢哋一早收晒啲大b, 叫我哋今日盛裝黎陪跑,定咩事。

yubaby  請問邊間校舍?  發表於 14-11-2 01:13

$6300 is totally un-worth!!!
Per my personal observation during interview day, it seems Greenfield doesn't as good as the ppl repute in EK.
邊可能要啲學生同家長喺學校外面等到夠鐘先比入去, 入到去同大人interview無乜分別, 同其他學校比較真係比下去了..
‹ 上一主題|下一主題