用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 中大春季課程放榜啦!
go

中大春季課程放榜啦! [複製鏈接]

快啲睇啦!中大春季資優課程放榜啦!阿仔入左趣味科學班,開心到成個跳起

2    0    0    0

引用:Quote:浩霆豬豬+發表於+14-3-29+14:15+快啲

原帖由 L.O.V.E. 於 14-03-29 發表
搵到小朋友ENJOY嘅事,父母最好開心不過了。。。。
係呀!見佢咁開心,我都好開心,

引用:Anyone+knows+how+many+students(total+no+

原帖由 talent2000 於 14-03-30 發表
Anyone knows how many students(total no of applicants)  to sort out such list?
我都想知,不過評估當日個講座上,講師話多人考,叫我地預左唔得,尤其是科學

引用:+本帖最後由+talent2000+於+14-3-31+10:47+

原帖由 talent2000 於 14-03-31 發表
我係第一次俾阿仔去上堂,唔知有咩效益,但阿仔咁想,我當俾佢見識下玩下囉!

引用:Quote:原帖由+talent2000+於+14-03-30+發表

原帖由 JWKun 於 14-03-31 發表
我個女由小三至現在中四,接近每年都報讀最少一季的中大資優課程,從來都無試過報唔到。

...
咁叻女!不過我真係有朋友報唔到,佢報數學,由學校推薦架!

引用:请问所有申請学生要考的assessment+是考什

原帖由 longlokma 於 14-04-03 發表
请问所有申請学生要考的assessment 是考什麼的呢?中、英、数?还是其他?

...
其實我都唔知阿仔考左乜

引用:是否一定要做assessment才可以報暑假的課程

原帖由 kidder 於 14-04-03 發表
是否一定要做assessment才可以報暑假的課程?暑假課程那裏有資料?是否所有在中大上課?因住港島比較煩接送 ...
係,所有課程都要先做評估,亦要有學校推薦信,再經佢地甄選先可上堂,而所有課程都係中大上

引用:thank+you!!++本來我都打咗電話去問,打算

原帖由 Ruby1219 於 14-05-15 發表
thank you!!  本來我都打咗電話去問,打算九月去assessment.  點知尋日suddenly 收到英國學校收咗阿仔,可 ...
恭喜曬!好叻呀

‹ 上一主題|下一主題