用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派咗去荃灣浸信會聯會小學, 請問好嗎?
go

派咗去荃灣浸信會聯會小學, 請問好嗎? [複製鏈接]

引用:因有細佬跟着今年又考小一了,+哥哥派了這間

原帖由 karenlohy 於 12-06-02 發表
因有細佬跟着今年又考小一了, 哥哥派了這間好嗎? 要唔要叩叩出面九龍嗰 D 律校呢 ?
好煩 ! ...
浸聯選第幾志願呀?第一又選咗邊間呀?

karenlohy 發表於 12-6-3 00:37
多謝大家覆我呀!

其實我係乙部第一派中的, 甲部三間都選九龍塘, 因小兒喺九龍塘讀幼稚園, 所

放心啦, 好學校一間, 但荃灣區中學校網就差dd..
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2389513&extra=page%3D8&page=1

讀浸聯後,建議你下一步就...睇吓d家長既討論啦!
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2391419&extra=page%3D1

引用:回復+Jackieson+的帖子 Jackieson,+多謝你

原帖由 karenlohy 於 12-06-03 發表
回復 Jackieson 的帖子

Jackieson, 多謝你比 D 資料我, 荃灣中學網唔好? 我見好多人自己考第二區, 好似都 ...
平心而論,荃灣好多小學都好好,例如海官、荃官、馬基等等,每個家長都會有最愛的小學,有些家長亦會有D微言,無話邊間最好,只有最適合小朋友的學校,向小朋友出發啦!亦都要睇地區,唔好比小朋友舟車勞頓咁返學,因小學放學後會有好多課多活動。既然你只是乙一揀而且又派去浸聯,係好幸運㗎!放心讀啦!但如果你真係好鐘情九龍塘的小學,你當然可以叩門而放棄浸聯啦,會有好多家長多謝你㗎!荃灣只得四間B1中學,爭崩頭,競爭大囉。但唔係而家諗囉,應該在揀小學派位前諗定㗎啦!

‹ 上一主題|下一主題