用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘K interview 討論區
go

觀塘K interview 討論區   [複製鏈接]

回覆:觀塘K interview 討論區

我報左18間

引用:Quote:sukilau72+發表於+14-11-4+12:54+我

原帖由 gugupug 於 14-11-04 發表
勁呀!!

去得晒嘛??
去唔晒,有4間撞時間

引用:Quote:sukilau72+發表於+14-11-4+12:54+我

原帖由 thaiking 於 14-11-09 發表
佩服!佩服!我報了九間已經俾人話
其實因為龍年競爭太大,自問女兒亦唔係特別出色,再加上上年報n經驗(撞interview時間)7除8扣其實最後in唔晒,所以先報咁多間

今日收到救世軍平田am offer 😬 有無用家知唔知呢間好唔好?

今日收到救世軍平田am offer 😬 有無用家知唔知呢間好唔好?

引用:唔知呀,但我12月b+收到+pm+offer,+應該全

原帖由 piggymonkey 於 14-11-16 發表
唔知呀,但我12月b 收到 pm offer, 應該全日和am class all full
油塘平田救世軍好似無全日班架喎?

其實每間學校都有自己既收生準則,就好似九龍塘區好多出名既名校都會要求小朋友坐定定、有d仲要求小朋友自己入課室interview, 如果小朋友真係因為某d原因而未有offer都唔洗灰心,唔係你小朋友唔叻,只不過同學校緣份未到~

引用:我想回應下大家覺得平田救世軍校長briefing

原帖由 eesmile 於 14-11-18 發表
我想回應下大家覺得平田救世軍校長briefing 都計分的想法……校長briefing時,小女不停搞事,特登走出去校 ...

恭喜你呀

九龍城迦南vs平田救世軍 比大家會點選擇呀?

引用:Quote:原帖由+sukilau72+於+14-11-27+發表

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-27 發表
睇牌面當然九龍城迦南,當然你自己睇吓需唔需要考慮其他問題,例如接送,學費什費,升小學等等。不過坦白講 ...
九龍城迦南有學卷,所以我先去in, 我唔知佢課程會唔會比無學卷果d淺呢~我見大家對救世軍既評價都好高,所以想問下大家意見呀

引用:2歲班一星期有外籍老师教三堂英文 +

原帖由 antheny 於 14-11-27 發表
2歲班一星期有外籍老师教三堂英文
請問你講緊邊間幼稚園?

引用:呢間k班好少位,同埋家長小組面試問d問題都

原帖由 joyceqq 於 14-11-28 發表
呢間k班好少位,同埋家長小組面試問d問題都幾難答,點睇十五年免費教育?
問何為優質教育?仲有問你對學校 ...
嘩!問埋d問題咁深,d問題似考入去做既幼稚園教師多喎!

引用:啓思k1+pm.+Vs.++平救k1+pm 點揀 +

原帖由 melomame10 於 14-12-05 發表
啓思k1 pm. Vs.  平救k1 pm
點揀
學卷同非學卷之分

引用:請問各位家長。小朋友本身讀聖匠n班。收左

原帖由 小矮茄 於 15-01-28 發表
請問各位家長。小朋友本身讀聖匠n班。收左佢全日k1。我已經交左註冊費。但藍田靈糧堂打黎話有pm offer。其 ...
緊係靈糧啦,贏幾條街

‹ 上一主題|下一主題