用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同3rd interview
go

港同3rd interview   [複製鏈接]

明天更好! 發表於 16-10-14 00:25
好心急等結果......夢想是否可成真?

如見家長

你住港島嗎? 港同對不少九龍人有些遠,無論如何,祝你好運。

IICHENG 發表於 16-10-14 08:25
我吾識樓主,也看過你們對她的一系列指控,但我又吾覺好大問題喎。她只不過發表一下自己感受,有時愛分享 ...

樓主得罪人,相信主要係話邊間"識哂" 啦,話某私小係水泡其實呢度唔少活躍版友都有講。

版內係比較敏感,所以相信唔少人有2nd in,  有offer都唔會在這裡講。

LinusYip 發表於 16-10-17 06:35
星期五朝早好大可能3/8號波
希望學校照常網上公佈喇

我估無關係,數據係哂度。只係睇過timer夠鐘就display.

所以有時d醒既,會揾到條link去到預早upload左既資料。

iamiris 發表於 16-10-24 19:34
其實最先幾日3rd最大機會?係咪正正常常就過關?我好鬼緊張呀

可能估面試先後跟機會大細既關係,有人覺得無物意思。

but當玩下咁講。。。 舊年都有估下。。。

傳統上會覺得分數高d會先面,所以代表大機會d..

之但係。。。 如果學校唔係至搶手,特別有主要對手學校既。。。

部份學校確係會將3rd in期拖到很長。。。 結果係有部份3rd in安排在另一大熱學校放榜後,結果有offer既選擇唔去 3rd  in.

某程度,咁樣安排係方便左學校既收生程序,減低收生後被拖被放棄,再要call waiting.

所以會唔會學校故意將高分既安排後d,  在他校放榜後先3RD IN 就不得而知。
‹ 上一主題|下一主題