用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

原文章由 麟媽媽 於 07-7-3 15:01 發表
攪咩鬼我只可以入到之前個Topic 既313 頁?!
之後我回Post 連我都睇唔到既???
不如係呢度由零開始喇.....

我報到!

唉........凈係搵番華小呢個topic都搵左成朝, 仲係得個3xx頁!

原文章由 felix喵喵 於 07-7-4 14:35 發表

一半半啦, 有d老友記還未 show up wor,

有d擔心..... 喵喵 ........:-|

咪係law, 連你honey都未蒲頭, 你有冇話佢知我地係呢庶點緊名呀?

你地個個都換大頭相, 我又換先

NICOLASMAMI, 你個stitch好kawaii nei

原文章由 NICHOLASMAMI 於 07-7-5 12:29 發表

nancytse:

我只係是旦找個, 但我不 like stitch ka.

上星期你去了學校呀??? 是nicholas 說給我聽的. 我代nicholas
say:  Thank you auntie.

NICHOLASMAMI,

係呀, 阿仔成鬼日'o累'我去探佢, 咪放日假去探下班law。

You're welcome! 你仔好鬼cute, 排隊上班課室果時同我眨眼, 電我 , 我仔就鬼咁痴纏, 我地拖住手行到去樓梯口先分手。

原文章由 jackjackma 於 07-7-5 12:44 發表

早兩日的簽名會,有2位華小A班 同學被TVB記者訪問,好大方得 體

頭條日報都登左張相, 但得一個學生o者 。

原文章由 felix喵喵 於 07-7-5 15:04 發表

kookooloo,

thanks so much!!

felix喵喵,

你買左特首本書未?
憑今日頭條日報優惠印花, 可以$45係星島中心換購.
截止日期:31/07/2007

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-7-6 13:54 編輯 ]

原文章由 felix喵喵 於 07-7-6 15:18 發表

吓.... 咁so,
但我冇頭條喎, 有冇人有? 可以留番比我呢!
屋苑樓下d頭條/am及xx, 在9時前都已經比人取清了

你入頭條網睇下, 登記左做會員就可以download印花:
http://www.hkheadline.com/news/prom/tsangbook/index.asp
再唔係, 我有份頭條係度, 我留比你.

我個屋苑, d賓賓晨早落樓拎比主人ka, 我8am出門口都唔係朝朝拎到:-|

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-7-6 15:45 編輯 ]

各位早晨,

今個星期三註冊日除左拎成績表, 係咪要買書? 另外可以買書包同校服  

臨放假前, 老師派左枝毛筆比阿仔, 仲未用個筆頭就散開晒 , 請問有冇毛筆、墨盒/汁好介紹

kookooloo,
唔該晒你d資料。 大家明天要準備做苦力la.

chelsea,
我o岩o岩打比阿仔, 佢話全班同學都派左1枝毛筆, NICHOLASMAMI, 你仔仔有冇?

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-7-10 11:06 編輯 ]

jackjackma, 恭喜!

原文章由 NICHOLASMAMI 於 07-7-19 10:14 發表
有那位小朋友07/08讀2A1???相認下!!!

Nancytse:
Angus 讀那班??? 我們可否再續情緣呢????

NICHOLASMAMI,

我家少爺都係2A1呀! 等我即刻通知佢先

麟媽媽,

p.s.  I'm too.

原文章由 ms99 於 07-7-30 22:42 發表
nancytse 少爺逢二, 五中午得唔得閒呀??

ms99,

我家少爺星期二學琴到6:30pm; 星期五學踢波到5:30pm, 你會咩時間去冒險樂園?

原文章由 chelsea 於 07-7-31 15:18 發表
My son is definitely looking forward to meet your son.  

chelsea,

我申請緊下星期5放假, 如果ok, 我會帶阿仔去join你地冒險兼認識新朋友仔

ms99,
邊間冒險樂園?

ms99, SinderMother,

我都準備下星期帶阿仔去睇番場戲, 少爺想睇五星級大鼠又想睇變型金剛, o岩o岩我都係自由講場果邊問緊人意見, 你地睇完記得講下影評喎

原文章由 ms99 於 07-8-3 15:00 發表

Sindy-mother 去邊間睇呢? 如果你中午時份係銅鑼灣, 不妨行經百德新街搵老爺啦. 佢會幫奧比斯做義工, 到時或者少爺都會幫手, 但要睇天氣, 太毒熱就唔好了. 我都會去攪攪陣, 但不宜久留.

ms99,

而加居然35度, 我諗sunday仍然會好熱, 記得叫你喵老爺飲多d水同帶把扇仔

原文章由 ms99 於 07-8-6 15:39 發表
星期日節目有變冇去探 easiness, 又要再約過時間了.

尋日成個百德新街都係義工, 所以老爺話業績麻麻, 我同少爺路經給予了一些支持又去街街了.

nancytse, 你睇

ms99,

食左你d字呀........想我睇咩

原文章由 ms99 於 07-8-6 17:29 發表

Hey! 我想話 "五星級大鼠" 好好笑, 記得帶亞仔去睇. 另外星期五有機會見面嗎?

ms99,

最終我地睇左"變型金剛", 我睇到頭都暈 .  老鼠出dvd先買, 我聽人講悶悶地同會喊喎, 係唔係?

唉.......我老闆放低左句: '無咩特別野跟你先放la', 就出左trip, 我唔理la, 長命功夫長命做.........咁星期五咩時間, 點安排

原文章由 麟媽媽 於 07-8-7 10:59 發表
其實呢D 野係咪男人同個仔講好D 呢?
我講又好似怪怪地,好在亞仔都無咩咁啫。

話說我仔見衛生巾廣告, 佢問係咪女仔先用? 係咪大人用既尿片?我老公只係望住我笑又唔解釋, 我咪講比阿仔知點解女仔要用law......果刻我都有d尷尬, 我係度諗, 由爸爸教仔仔性教育唔係好d咩

原文章由 ms99 於 07-8-14 21:00 發表
每個女人的身材不同,

ms99,

我家少爺都問過類似問題, 佢指住雜誌入面女仕既胸部問點解有d大有d細 haha, 今次我冇尷尬喇, 我話即係=有d同學高過你, 你又高過某d同學咁囉。 佢即刻明哂
‹ 上一主題|下一主題