用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山合一堂,康傑,綠茵幼稚園,如何選擇? ...
go

馬鞍山合一堂,康傑,綠茵幼稚園,如何選擇? [複製鏈接]

讀緊康傑n,整體表現都幾好,好多活動,囡囡而家返學都幾開心,幾鍾意老師同姐姐書記,學術上程度應該算深,最唔好係唔就腳同埋上k冇學卷

其實如果唔介意冇學卷的話,康傑都真係幾好
記得上年我同daddy放棄哂手上所有offer.每日長途跋涉由大埔送囡囡到馬鞍山返全日班,呀囡由初時嘅唔適應,到而家非常喜歡返學,每日放學都會同我傾喺學校玩左啲乜,同埋發生左啲咩事,而家我話唔俾佢返學,反而佢會喊住話唔好
另外,感覺上小朋友自理唔錯,呀囡而家可以自己著鞋襪,穿衣服,自己食飯,去洗手間,情況ok
個人認為學術頗深,n班學A-Z,1-10,中英文圖案(例如圓形circle,菱形rhombus or diamond,六角形hexagon……),中文認字(大,小,牙,口,田,石……)
呀女今年升出九龍讀k1.幸運地有幾個offer.眼見身邊同學仔好多都考到出九龍,所以本人覺得康傑教得幾好

回覆 豆豆B媽 的帖子

睇手冊丫,逢星期五會派返屋企,入面有寫今期學乜

豆豆B媽    發表於 14-4-28 14:13

回覆 begibegi108 的帖子

老實說,我唔係GF用家,所以唔太清楚,只係聽聞英文幾好康傑就俾我感覺整體表現唔錯,  老師都幾有愛心,就算唔係自己班嘅學生都會留意,而且班主任每日都有耐心回答家長問題(但當然每間學校都總會有一兩個老師黑面啲)

回覆 doramanbb 的帖子

9個月可以安排返playgroup,平時播多啲英文歌仔俾佢聽,聽得英文多就自然有反應
‹ 上一主題|下一主題