用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友讀緊精英班,但個Group無家長肯分享下成績,唔明 ...
樓主: ak46
go

小朋友讀緊精英班,但個Group無家長肯分享下成績,唔明點   [複製鏈接]

我地個group係約放假去邊度玩多...
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

little_yolky 發表於 17-1-10 12:38
正如, 响朋友group入面, 都唔會分享大家老公份人工有幾多一樣道理吧.................. ...
唔知有冇老公group內分享老婆體重...

little_yolky  一定無,因為男人死要面。  發表於 17-1-10 12:52
Learning to Read, Reading to Learn.

IloveJJ 發表於 17-1-11 11:14
好奇想知:小五小六精英班,老師開既whatsapp group用來做乜?
好多升學階段,老師會用whatsapp同學生溝通,朋友教中學,中五中六會用whatsapp解答佢地既問題,係老師自己有心咁做

wan_sosin 發表於 17-1-12 15:41
事實可能係別的家長眼中,會覺得你似乎幾緊張架!
真係有些家長小六先去了解升中程序
...
小六先去了解,然後發現好多野唔夠時間,最後上網問人意見,結果依賴晒外人,咁咪仲衰

little_yolky 發表於 17-1-13 12:01
sorry........我出手........唔係為咗考B1A學校............係想考銀禧可以穩陣D而已。.........或 ...
我都有諗過迦密,唔係成績原因,純綷因為沙中線開左之後方便過去其他學校

little_yolky  我都係覺得何文田站好方便  發表於 17-1-13 12:46

judy 發表於 17-1-13 12:26
既交俾爸爸,當然按爸爸嘅方案做。

BK嘅爸爸,成績好象好過媽媽。
同意第一句
不過little_yolky先生好似冇上BK/EK

Jane1983 發表於 17-1-13 17:02
回覆 little_yolky 的帖子

亞爸睇功課唔掂的多,中外皆然,我女打波group中有個法國女仔,小四,有次聽佢 ...
我同個女做project既話,係教佢點用去做,然後自己做,咁個分就100%係屬於佢,媽媽出手唔知會佔左幾多成,咁個分要打折扣,咁表面個分當然有出入
‹ 上一主題|下一主題