用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘幼兒學校
樓主: ntlovebb
go

觀塘幼兒學校   [複製鏈接]

我嗰組啲家長講啲嘢我毛管梀

問小朋友有無爭嘢玩?
絶對唔會,我小朋友唔會做出呢啲咁嘅事,絶對唔會發生

點解揀我哋學校?
你哋學校喺197x年成立,教學經驗豐富,師資優良....bababa....仲有,我本身係基督教嘅,我嘅宗教同人生理念同你哋學校完全吻合......

如果你報嘅學校間間都收,你哋會點揀?
根本唔駛揀,你哋一定係首選

Oppss......咁假嘅嘢我講唔出,我聽到爭啲笑出嚟,但我估學校想聽呢啲答案啩,我就答吓因為住區近呀呢啲,所以waiting囉

但我覺得唔應該group in囉,有兩個家長就學嗰個家長講嘢,而最後一個問題,未輪到我答就closing

theclacheng 發表於 13-12-6 16:09
我只係見你寫:反而唔係教徒或反基督教仲乜要迫自己揀教會學校呢?
我相信無人會迫自己選擇自己唔喜歡的學 ...
算啦~佢都唔明個問題喺邊,無謂同佢拗啦
因為xx徒而入xx教學校呢個理念,未就係鼓吹啲人假信教嘅元兇囉。

我從來只奉行港校港人優先呢一套,其他條件嘅分類,造就社會分歧!

theclacheng  我都留返啖氣暖肚,佢本身都話唔選異教學校,可能佢都本身驚宗教洗腦  發表於 13-12-10 11:27

karinawong1031 發表於 13-12-9 18:40
其實家長group in都幾奇怪,可能真係太多人報。講真,報得當然係覺得呢間學校好或者啱自己理念,或者方便接 ...
我都覺得group in好無謂囉,講出嚟嘅又未必係真話,亦唔見得睇得出個家長嘅"誠意",但如果做哂功課刷哂鞋咁就叫"有誠意",我諗我個仔唔係好啱讀呢間學校。
不過我諗深一層,可能"交足戲"嘅家長手頭上未有offer,所以會比較著緊,如果我未有offer而又知道呢間學校咁玩法,可能我都會做足少少功課,但七情上面咁講"絶對唔會"嗰啲說話我真係講唔出。

theclacheng 發表於 13-12-10 11:32
我都覺GROUP IN好無謂,如果學校除左選小朋友之外,連家長的質素的要篩選埋,使乜IN丫,IN之前選晒D住私樓,做 ...

同埋而家呢啲所謂普通學校都搞到咁aggressive,講真學校揀我時我都揀學校,唔會因為個offer而去阿諛奉承

happybbpig 發表於 13-12-10 12:33
家長group in? 咁其實係家長讀定小朋友讀書架?

會唔會係老師想睇下邊d人為想入學就"假"到最徹 ...

咁就唔知學校最終係想聽邊類型嘅答案喇!

我覺得學校問家長呢嗰問題都唔係最大問題,最大問題係group in

Blue^^oon 發表於 13-12-10 23:55
真係唔明白乜,又要報名又要不滿呢樣不滿個樣,唔鐘意、唔相信間學校咪㨂第二間報囉,留咁多言想點呢?

...

咁報名嗰時唔知佢咁in咖嘛,喺bk傾計就係發言,點可以話人多言咖
咁好定唔好,啱定唔啱,好睇個人嘅
‹ 上一主題|下一主題