用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York分享
go

York分享 [複製鏈接]

回覆:strawberrymame 的帖子

我都冇特別教囝囝present, 番完兩日學,佢就係屋企不停見人就講聖誕做咗咩同去咗macau玩水。好開心見佢識得分享假期經歷。

回覆:alison_0919 的帖子

英文應該相對強,K3考Cambridge mover已經係p4-5程度了。Math 方面,york會鼓勵小朋友考SAT Edition 10. 係 US stanford achievement test 俾幼稚園到高中學生。Math 水平應該OK. York 用英數。

中文程度average. 國際班已經係普教中,如果入國際班上普教中的小學我諗都應該冇咩問題。係學校3小時,冇可能要求好多。語言語文發展,係屋企環境都好緊要,唔一定出去補習嘅。

回覆:alison_0919 的帖子

K2 下學期考starter. K3 下學期考movers.

少少分享, 不用客氣. 我都係幫囝囝報PN先開始研究. 見到有用家提過嘅名, 就上網search. 所以先知多啲.

除了SAT, York 仲有 Stanford EPGY可以join. 都係English and Math related.
一直心儀York都係知道學校有好多學術嘢提供. 對於在職父母, 真係幫咗好多.

PM 係2:00 - 5:00pm.

回覆 crystal_yip 的帖子

係咪尾站年年都未必一樣, 開學頭兩星期都係試路線period. 會改的.

回覆 noviasobb 的帖子

York 現在冇小學了.

回覆 penbird 的帖子

K2 係有一個多元智能班可以自由join. 如上午班, 可以下午join. 下午班, 就上午join.

多元智能班係一個係番足5日嘅額外課外活動, 所以係另收費. 番足5日每日3小時收3千幾4千蚊. 內容包畫畫, 體操, Cambridge, 普通話, 唐詩, P1 面試skills, etc. 呢個班好受歡迎ga. 你試諗下俾4千蚊學哂以上嘅嘢, 你出去學連埋車費, 時間, 都可能唔只呢個錢. 以我知唔係想讀就有得讀.

呢個係課外活動, 唔係正常課程. 所以唔係交double學費.

回覆 crg 的帖子

學校會提供lunch另收費. 校車會Match番上下午班番學放學時間, 所以可以照坐校車.
學校都會安排小睡時間, 但就只可以伏枱睡一會.

今年好似冇咗多元智能班, 因為城規會唔批用咗一年的Essex Road Campus, 所以冇地方上堂.
‹ 上一主題|下一主題