用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 跑馬地寶血幼稚園家長會Part 2
go

跑馬地寶血幼稚園家長會Part 2 [複製鏈接]

轉左版真麻煩,搵你哋搵到頭都大,終於可以重聚

Hi !

成個暑假你地去左邊度玩呀?我覺得放暑假仲辛苦,星期一返早期訓練,星期二、三學英文,星期六學畫畫,逢星期日去游水,晒到囡囡好似朱古力咁,又去左海洋公園,迪士尼又玩左3日2夜,仲有4個星期開學,好想囡囡快D返學,唔洗唸節目比佢

你地係咪25/8開家長會呀?

大家可以係標題隔離.......收藏度keep住個標題就唔洗揾得咁辛苦,下次登入左係最頂私人信息..觀看賬號嗰行禁自已個名,再入禁收藏的主題就得啦

tautaub

招 生 日 期 :2007 年 10 月 15 日
接 見 日 期 及 時 間 :2007 年 11 月 3 日 ( 星 期 六 )
取 錄 與 否11 月 8 日 前 通 知

你可上寶血幼稚園睇下詳細資料,仲可睇下tks有冇校車到

面試好睇小朋友當日心情,初時我都好擔心囡囡乜都唔識,又好痴身,但面試當日原全唔理我自已玩,老師問乜就答乜,其實我覺得最緊要老師問乜野佢有反應就OK

[ 本文章最後由 catherinefung 於 07-8-16 03:55 編輯 ]

哈哈!囡囡讀低班孝,希望佢會孝順我啦

今年同學仔有24人好似少過幼兒班時

返學啦

囡囡返學都叫順利過度,今日爹D車囡囡返學已經叫爹D慢D就返時間,在途中囡囡想咸又叫我一齊入課室又叫我唔好走.........不停從覆又從覆,一到步心唸慘啦冇老師係門口接,落左車囡囡拖住我隻手唔放又想咸,好彩有個同學仔剛剛落的士,咁就拜托左個同學仔拖住囡囡入課室,囡囡又OK拖住行..........但到放學可能平時放學撘校車自動自覺去操場排隊,囡囡唔係課室,之後有個校工姐姐拖返來,一見到我哋又認唔住咸,但我覺得囡囡係開心而咸,老師仲讚囡囡叻自己交通告袋唔洗提,安樂晒....... 仲驚轉左老師佢會咸

15/9開學祝福禮你哋會去嗎?

老虎狗太太

你囡囡低班參加小蜜蜂,到左高班仲要唔要再抽籤?
我都幫囡囡報左名,希望抽中啦

開學祝福禮你去唔去呀?

我都唸住報「多元智能」,手工藝、英話智多Fun、電腦,但時間又唔夾,我想等「小蜜蜂」抽唔抽到先,如果得就報A手工藝、B英文,去學校接囡囡食飯再返「小蜜蜂」,唔得就報A手工藝、B英文、C就求其報一樣,等囡囡有校車返

原文章由 vanyau 於 07-9-7 17:27 硐表

catherinefung,

多咀解答你的問題

如果順利在低班時做到小蜜蜂銀蜂,那高班時會順利升上去金蜂的.

vanyau

Thank You

原文章由 心花花 於 07-9-12 16:54 硐表
catherrinefund,

多元智能 - 18 Sep Deadline喎

心花花

「小蜜蜂」17號公佈

「小蜜蜂」抽到啦 ,但最終冇報「智能展藝班」,驚囡囡唔夠訓

原文章由 vanyau 於 07-9-19 15:30 硐表

我就是知道小朋友的精力十分旺盛,所以第二期的多元智班,我會為囝囝報體操,洗晒他的體力為止.

老虎狗太太:
你囡囡會報那一班呢?
第二期我會不會在學校見到你呢?等我教下你扎辮仔. ...

我成日都揾教人扎辯D書都揾唔到,你睇書扎辯仔架?
校車站有個小朋友問我成日都扎一條辯(馬尾), 我話快D方便D

[ 本文章最後由 catherinefung 於 07-9-23 18:27 編輯 ]

幼兒班開學&高班參觀科學館有相睇啦

中秋節去左迪士尼, 我仲抱埋囡囡入鬼屋,唔恐佈但好嚇人,全程囡囡迷埋眼強認淚水,出到門口先開聲喊

等囡囡起身今日(1/10)可能再去迪士尼同着Halloween米奇、米妮.......影相,上次淨係同左Chip&Dale影

「花燈設計」又開始,唸到點整未呀?
‹ 上一主題|下一主題