用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生am同衛理堂pm,頭痛
go

北角民生am同衛理堂pm,頭痛 [複製鏈接]

引用:巳放棄明我同明慧,選左民生,宜家整多間衛

原帖由 choibobo 於 14-12-19 發表
巳放棄明我同明慧,選左民生,宜家整多間衛理堂pm,唔知點選,衛理language冇民生咁好,但又好似出名d,報小 ...
民生現在用家
Ms上下到校長到嬸嬸都好有愛心
非學劵,但係外籍class teacher
英文聽下聽下都唔錯架
唯一係冇戶外空間
接返放學位置比較細~但衣點唔影響小朋友
除非小學時唔會考慮直資私小或叩門
或家中已經係英文語境
Ms係語言上應該發展會好d
希望比到小小資訊比您

引用:請問你小朋友上午定下午?我考慮梗兩文三語

原帖由 smallpeachbb 於 14-12-22 發表
請問你小朋友上午定下午?我考慮梗兩文三語定英普
我係am

引用:Quote:原帖由+yau1015+於+14-12-22+發表民

原帖由 Lucent 於 14-12-22 發表
我都想請教下,你覺得民生師資怎樣?我上過去問下報名事宜,唔知果D是否teaching assistant 定老師,答得唔 ...
因見樓主係衛理同ms compare
所以我比到意見,我亦比較緊張英文
因為家中係廣東話,故ms同衛理我簡ms
我當時都放棄左衛理offer

引用:如果有一個更好既OFFER出現,例如KCS,坑真,

原帖由 choibobo 於 14-12-22 發表
如果有一個更好既OFFER出現,例如KCS,坑真,咁我先會GIVE UP MS呢個OFFER,因為在幼稚園打好LANGUAGE既FOUNDAT ...
Yeah   u get my point
Ms 對 衛理 ,我覺ms好
(我本人冇宗教)
但係如果kcs同ms比咩,我就唔識比啦
因為我今年都以超大b身份再考kcs

引用:Quote:原帖由+yau1015+於+14-12-22+發表Yea

原帖由 Lucent 於 14-12-22 發表
I got it then. Many thanks! 希望你kcs 成功
Kcs 面試後,對學校感覺落差好大

‹ 上一主題|下一主題