用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

jelly,

想問下你, 你地校車有無叫你地要交埋7月既車費呀? if有係點計架? 我係保姆車, 不過仲未講. 我地來緊7月都係返幾日架咋, 唔知係唔係要交半個月. if 係, 我果幾日就唔搭囉. 自己帶返學, 放學就托人車走. 因為同班坐隔離個女仔住響我家附近, 而且佢係媽咪接放學, so諗住托下佢囉.

jelly,

咁阿仔有無事呀? 返左學未呀? 我女返來都好似有講過下. 不過我無咩留意.
呢排既菌咁勁都係要小心d 先得. 我都好驚呀! 大家保重啦!

bobo, jelly,

我架保姆車都講左啦, 要交7月半個月車費. 我原本諗住唔搭自己帶, 不過佢地話唔可以咁, 因為佢地7,8都係要照出糧俾保姆車姐姐, 之後仲叫我隨量, 我想俾幾多就幾多, 真係呀, 我點知要俾幾多姐. :;pppp: 最後我都係交足晒俾佢,費事煩, 成9百幾架. 真係貴. 返得果幾日.

mandy,

你仲有阿女, 可以再有多次驚喜!

jelly,

你仔尋日返家有無叫話要祈禱呀? 我女返來話老師叫佢地祈, 今日無落雨, then佢地先有得出去玩. 不過阿女尋日訓左都無祈到 今日個天氣都係麻麻地. 唔知佢地有無取消呢?

jojo,

你地仲要考返呀? 我地唔駛囉, 我女考淨2科, 英 & 數 都取消左, 唔駛考, 都唔知佢地點計分添. 我女超爽呀!  

高班畢業禮如常進行, 你來唔來呀?

bobo,

應該無得補返生日會囉. 要等9月開學先再有啦.  

唉..... 如果要提早放summer真係好無隱! 我地幼班既畢業禮. 嬉水. 咩都要取消囉. 我女仲成日問我幾時有得返添. 搞到我都唔識答佢

jojo,

係囉. 我女班主任就岩岩先call我問佢呢幾日點, 有無病, 我都問左老師進一步會點, 佢都係答我未知, 都係要等政府通知先再有決定.

係啦, 你有無報名參加舊生會去參觀香薰園呀? 我報左啦. 不過未交錢.

JOJO,

我未去過呀! 不過會唔會取消架, D菌越來越勁! 主席有無咩應變措施呀?

jojo,

咁我唔俾錢住啦, if 取消左, 又要退款就麻煩啦.
‹ 上一主題|下一主題