用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 開學機票問題
go

開學機票問題 [複製鏈接]

LAS01 發表於 19-3-12 00:32
可以考慮俾錢pre-book機場Arrival lounge, 沖個涼、飲杯咖啡休息下,等校車

想問希斯路機場是否有arrival lounge,在那裏?是否要跟航空公司,多少錢?如何訂?

LAS01 發表於 19-3-12 22:20
回覆 DOUGLASMAMA 的帖子

https://www.loungebuddy.com/LHR?source=adwords&gclid=EAIaIQobChMI34fC0uT84A ...

好似沒有T5 outside?如果要去T4,如何去呢?
DouglasMaMa :lol

LAS01 發表於 19-3-13 09:41
https://www.heathrow.com/airport-guide/getting-around-heathrow/travel-between-terminals

有免費接駁 ...

多謝你的信息,明白。
因為未用過,所以好多問題,是否有地方安放行李?
如果由T5過去,是否容易找到?
好似有好多選擇,你用開那一間,可以參考下。

basbyy 發表於 19-3-13 13:23
請問 T3 個 Plaza Premium Lounge 係唔係喺閘外?因為我亞仔通常搭 BA,會喺 T5 arrival 但要喺 T3 等校車 ...

仔都是坐BA,在T5入境,所以考慮T4或是T2/3,如果有免費車到,又容易找,就唔系問題

basbyy 發表於 19-3-13 14:44
係呀,聽講 BA 要 4 月先出,所以要成日打電話上去 check 住,希望搶到平 D 個 log.
...

我已經預訂19/20機位啦!一年3套,12月回程已經好Full啦!

Chole 發表於 19-3-13 20:39
今年聖誕飛好貴,請問你出BA學生飛幾多錢呀?

我買3套學生機票,現在未知確實價錢,只是預訂,到7月3套齊曬,先付款
18/19 3套價錢,平均每套9800+稅,比你參考下啦。

Chole 發表於 19-3-14 20:26
Thanks for your info.  價錢ok 喎!

這是最平之等級價錢,遲咗買完就到另一等級,就會貴啦!以直航來說,我接受到囉!而且學生機票包2個行李,可以免費改日期(以付款時同等級價錢), 到確認3套機位先一次過付款。
所以你可先預訂咗先,再慢慢考慮。否則就貴到你唔想買啦!

回覆樓主:

打去BA CS直接買都可以碌卡。
問佢有關到頭票,佢都可以比價你
16歲扣稅一樣做到
而且如果是某2大Agent找學校之學生,還有折扣價錢
‹ 上一主題|下一主題