用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 delete
go

delete [複製鏈接]

dingu 發表於 12-7-28 11:43
我未知政府推出國民教育有幾洗腦,但看看今天的蘋果/商台等傳媒,不停以扇情誇大手法一面倒反政府。遊行支 ...

我直情唔信政府推出國民教育有本事可以幫香港d學生洗腦.......但非常"莫名其妙"地政府d高官就一定要下年就推行, 既然唔系洗腦, 又唔系緊急課程, why 要非推不可???

Rarama  事情是兩睇的, 被掘是下年就推行, 又惹來激烈反對, 不也"莫名其妙"? 問點解非推不可的, 又有沒有想過, 既然大部分人不反對國民教育, 又為何非撤不可?   發表於 12-8-1 00:06

bobbycheung 發表於 12-7-31 14:23
回復 samuel89 的帖子

因為咁快收皮, 會形響政府管治威信及特顯他們的無能
問題系強推既結果,最後更加會形響政府管治威信及特顯他們的無能.......你睇23條, 替補機制呢d教訓就知啦.....

bobbycheung 發表於 12-7-31 14:33
如果政府好似你咁醒目, 就唔會用咗咁多年時間都係搞咗依堆屎出嚟啦.
我諗你低估左政府啦.....依堆屎may be 系貪曾送俾梁生既"賀禮"呵.......

bobbycheung 發表於 12-7-31 15:25
梁振英其實都幾搞笑, 佢重申, 政府並非強推德育及國育教育科.  德育及國民教育科有3年開展期,學校可以根據 ...
德育及國民教育科有3年開展期,<---講明依堆屎系貪曾送既......
選擇今年、明年或後年開始課程。<---講明依堆屎香港學生遲早都要"啃"架啦......唔好唔記得"遲早都要用駐港解放軍"呢句野,話晒佢地都駐港15周年啦, 都差不多要"養兵千日,用在今朝"啦......
‹ 上一主題|下一主題