用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈分試都未考,我已開始擔心
go

呈分試都未考,我已開始擔心 [複製鏈接]

回覆 angelfan07 的帖子

點解女仔同男仔差咁遠,我急佢吾急,叫佢溫書佢就話要去公園玩,我話溫完先玩,佢話,溫到大學都未溫完㗎啦比個死仔講左我個心聲
我即刻

SnowWhite.hebe    發表於 14-3-11 13:24

我都有壓力,吾計考試,選學校真系好難選,眼見band one好多學校好free冇咩功課做,怕吾適合個仔讀,如選次一等,功課就多些,但又好似心有不甘。

回覆 silvia_ng 的帖子

口水佬

回覆 cchan2002 的帖子

每個組別也有相同問題,最大問題系成個制度吾公平,頭和尾睇個隨机號碼。不過我又吾會越級挑戰,連同級也怕個仔到中學考中下,影響選科。我知我諗多左,但不能不諗,小學有得迫,中學我又吾識,要靠佢自己,所以同banding都怕做尾個班。

回覆 cchan2002 的帖子

話就話計三次考試,但月尾個測驗己佔呈分十几%,計埋好理上好似四次。真系平常心,自知冇可能再進步只其望冇退太多步就己開心。
‹ 上一主題|下一主題