用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培僑 VS 王錦輝
go

培僑 VS 王錦輝 [複製鏈接]

回覆 kaygoodmama 的帖子

我唔係用家,不過朋友仔女讀王錦輝,有講行政好亂,哩幾年不停轉校長及老師,但老師係幾好既,返學都開心,唯一唔好係新校長成日要籌款,唔捐又用其他方法,例如仔女表演上台唱歌,家長睇自己仔女唱歌1張票1000蚊,隔一陣又搞其他表演... 入讀王要預多少少錢。
我反而想知培僑有無同樣問題,因為我想諗緊哩2間比較

回覆 kaygoodmama 的帖子

同埋王d家長好團結,我都驚我頭先咁講,好快俾人攻擊...

回覆 amidreamer 的帖子

咁學生表演家長要1000蚊一張票又岩唔岩?
根據以下舊post, 2018先轉校長,都係做左3年啫。

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3602768
Fb 家長secrets都有不少關於佢籌款既問題。落成後,都畢業了。 籌款落成後,得益係學生哩句說話好奇怪,理所當然係學生得益,點解要特別強調?唔通會有機會非學生得益?

回覆 amidreamer 的帖子

大家對「做咗好多年」理解有差別
‹ 上一主題|下一主題