用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 2011-2012 P.2B 家長交流區
樓主: MiuMiu54500
go

2011-2012 P.2B 家長交流區 [複製鏈接]

咁咪可以攞番生字簿溫囉...不過會唔會唔止默生字簿果d呢?要搏一搏...

原帖由 hov95 於 11-9-16 18:23 發表
中文默書啊女話係默一年班既詞語, 但咁多課書點溫呀

之前派左排球...我reject左...不過到依家仲未派第二樣比我

原帖由 hov95 於 11-9-19 17:51 發表
請問你們派左課外活動的通告未呀, 我女仲未派哇, 唔知點解呢

各位...禽晚開始同阿女溫習Chi Dictation...頭都爆...阿女好多錯別字...我想問大家有無join課外果d中文班?有無好介紹?今次unseen我驚佢會零分

今日中文Unseen...大家囡囡Good Luck呀!

係喎...我個女都咁講...好多人好低分喎...我仲以為係佢嘅excuse添

原帖由 rowena0219 於 11-9-20 23:16 發表
阿女話英默有10個8個唔合格!
佢淨係溫咗vocab list,無溫課文,所以都錯好多,不過好彩合格,睇黎真係要溫返下一年級的書先得。

我個女話响學校做左無帶番黎喎...我問左幾次係咪真係做左,佢話係喎...會唔會佢地响學校做左呢?

原帖由 lucy_lucy 於 11-9-23 18:27 發表
我想問有冇媽咪知道中文造句做喺邊,我問左好多媽咪都話冇造句簿?

無呀...阿女話無派

原帖由 RACHEL04 於 11-9-26 17:40 發表
Hi, Lucy,

My daughter told me that she can not  found grammar workbook also. They have homework at Page 7.
‹ 上一主題|下一主題