用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 59
go

油塘小學家長站-part 59 [複製鏈接]

做陣野返黎, 就開新part, 你地好勁呀

cc, 咁你而家係唔係都要蝕一張機票比工人

你諗住再請, 請bun定印??

荷包好傷呀

原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:36 發表
仲有轉工人d 手續費呀

cc講緊每半年一次既外傭稅 $2400 for 6 months

原文章由 多利是 於 08-5-5 17:05 發表
哦...乜有d咁既charges架咩?? 好彩我無乜呢方面需要je

你地唔講, 我都唔知添 我一路都以為唔轉得 ga

原文章由 phoebecyl 於 08-5-5 17:17 發表
我諗CC係講緊入境處的文件費,外傭稅係可以轉人架。
如果真係文件費CC你都冇咁傷,好像才$5XX元。

都好過份喎, d同學咁衰 ar...

原文章由 hoganmama 於 08-5-5 17:25 發表
吓?! 係同學仔嗎?! 咁過份  

頭先, 我係online 訂左幾件衫比亞囡, 都係around $4x/件, 都幾抵
http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/auctions?userID=kiukiukids&catID=&catIDselect=&clf=1&u=:kiukiukids&s1=&o1=&at=true

Afternoon all,

今日一起身已經係1點9, 所以決定day off一天, 還掂老細都唔係度

12點幾啦,都唔算好夜,不過隻腳好倦,係青衣食完飯,就即刻打的返歸

disney麻麻地啦,d show同幾年果d一樣ga,不過就玩左新果個賽車+small world

原文章由 come爸嘩 於 08-5-7 14:29 發表
jerry媽: 你尋日好夜瞓呀??????????
disney好唔好玩呀??????????????

afternoon all..

ok, 明天去問....你想要幾多?(如果得$100 果隻)

原文章由 funbabyhk 於 08-5-8 13:43 發表

jerryma,  你明天幫忙睇吓你果邊百x 會唔會買到 coupon?

人地今日有返工架

原文章由 ccbeauty 於 08-5-8 13:44 發表
你瞓醒la

藍田恆生, 7點, ok??

原文章由 phoebecyl 於 08-5-8 14:17 發表
JERRYMA
Thanks ..今晚我媽會來我家吃飯想提早比她,咁我今晚7點係藍田mtr等你好嗎?

fun, 麻煩你, 幫我買多$1000 惠康coupon ($50果隻), 比工人平時買野用, thanks

我果邊百x, 問左得$100 coupon

統計一下先﹕

fun           $2000 (係唔係, 唔計之前果d, pls confirm)
美人          $500
phoebe     $2000

原文章由 funbabyhk 於 08-5-8 14:17 發表
如有 $50 面值,我要 $3000 (其中 1仟是 yan02 要的);
$100 面值, 我都要 $2000 (其中 1仟是 yan02 要的) Thanks!

雪雪, LOOK LOOK

原文章由 Jerry豬媽咪 於 08-5-8 14:30 發表
我果邊百x, 問左得$100 coupon

統計一下先﹕

fun           $2000 (係唔係, 唔計之前果d, pls confirm)
美人          $500
phoebe     $2000

今個月我都未簽過, last week買過d, 係我同事幫我簽 ga

原文章由 funbabyhk 於 08-5-8 14:40 發表
Thank you!   jerryma,

(百x可以留住俾你明天去買?) ---  會唔會用晒你 d 額

UPDATED

美人          $500  confirmed
phoebe     $2000 confirmed (如果重有多,可以比咩我)
多多          $500

啱啱好, $5000啦
FUN, 要麻煩你, 幫我買惠康($1000)啦

講開出國留學, 亞仔星期日先問我, 係唔係一定要去寄宿??
我答係, 因為你同亞妹一定要大學畢業, 如果唔係, 就...........(explain 點解要讀大學)
亞仔問: 咁要幾時去?係唔係一定要去外國??
我答: 快就中學, 遲就大學, 不過如果可以係hk考度大學, 就唔洗去外國讀
亞仔答:咁我一定要去, 不過我想同亞妹一齊去
我答:咁又唔得喎, 你讀完大學返黎, 亞妹先讀, 你地唔可以一齊去
跟住, 我就同老公講, 等亞囡讀埋大學, 我地就可以甩身啦, 果陣我地都係4x歲左右咋, 仲可以去旅行

原文章由 lky2008 於 08-5-8 16:02 發表

出國留學去AUS最平了,最貴係UK(多一倍呀!),中間價係USA, CAN。

, 我仲要 x 2添

原文章由 phoebecyl 於 08-5-8 16:28 發表
嘩...一諗送一個去外國讀書要甘多錢就頭痛,真係要努力賺錢同慳錢啦
‹ 上一主題|下一主題