用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 上水 band 1 生怎選校好呢 ?
go

上水 band 1 生怎選校好呢 ? [複製鏈接]

回覆:上水 band 1 生怎選校好呢

首輪揀那兩間?

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

回覆:shirley801 的帖子

首輪b1揀風采?

我會。。。
電腦派位乙一田家炳乙二李嘉誠乙三風采乙四馬錦明乙五廖萬石乙六陳朱

回覆:shirley801 的帖子

電腦派位無分頭中尾,全憑一個隨機編號按組別派位

乙一咁快風采,我個人唔會!除非老師講係邊緣人,我就會有機會考慮跌banding,或會乙一風采!

回復 shirley801 的帖子

我係進取型, 我亦同時考慮北區形勢, 所以我先會有限度進取, 乙一田, 乙二李, 不過我都同意可以將風采放上乙二作保險線

如果乙一放風采...我都唔贊成...

回復 圖書寶寶 的帖子

我覺得好現實...大部份既B1中學的確係校風勝一籌...

係B2學生的話, 盡力揀一間校風較理想...

回復 shirley801 的帖子

你要問問自己如果乙一入到風采你甘唔甘心?

如果入到風采唔叩門, 你只想保險, 就按自己意思填乙一係風采
‹ 上一主題|下一主題