用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 2010 ~ 2011 升小二(藍循)
樓主: KWOKTT
go

2010 ~ 2011 升小二(藍循) [複製鏈接]

呢個我都覺得係快咗,我個仔都唔係好明白.
我問過我同事的小二依家都係教簡單乘法.

仲要教佢先乘除後加減, 佢都一頭霧水

原帖由 dorismama 於 10-11-9 19:44 發表
那一條數係括號減數後的乘法, 冇想過佢地咁快要學呢D數, 所以我話唔知係唔係我天真呢?

佢問咗一個,但個電話係錯架, 所以問唔到囉!

原帖由 lam_yau 於 10-11-12 17:32 發表

Sorry呀, kwoktt. 呢排好忙沒有時間上黎. 所以不知道你有問題.
你可叫你囝囝問幾個同學仔比電話, 有問題時可即日問到, 我都有叫我囡囡咁做, 真係好有用. (因佢都成日抄漏野) ...

多謝你的寶貴意見.

小五的程分試, 是主要比重中,英,數,但常,視藝..都要計, 只是比重冇咁高.

原帖由 DTMARCH 於 10-11-15 02:03 發表
唔好意思剛剛路過, 我想講一吓數學料, 我囡囡由於一直只是馬馬虎虎但總會合格, 她小一時在90分以上, 小二在80-90分之間, 很不穩定; 小三約70-80分之間; 我想亞女可能數學比較差, 但總算合格, 但到了小四她保持約75分 ...

明天要上學啦! 月尾就考試呀, 唔經唔覺小二又讀了差不多一個上學期啦.

原帖由 benleung12 於 10-12-30 16:49 發表
因去左幾天大陸玩, 現在是快樂聖誕後遺症!! 因要趕做功課及溫默書!!!

回覆 1# KWOKTT 的文章

TESTING TESTING 123 123

‹ 上一主題|下一主題