用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒幾時有result!!!!等得好苦
go

聖羅撒幾時有result!!!!等得好苦 [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+Vicky901+於+15-12-15+16:18+

原帖由 Vicky901 於 15-12-15 發表
「甲一」唔係都要跟教統局計分方式嗎?可以小學部自行決定收邊個咩?只係到「叩門」小部份學位由學校自行決定嘛!
如果該屆SRL小一有90人當中係聖幼畢業,津小本身都係依教局抽獎,只可以話當屆聖幼多34網bingo抽獎入到,應該唔關「優先聖幼」喎?

如有錯請更正!

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:回覆+cameo+的帖子 係啦⋯⋯我都唔係睇得

原帖由 SumYausumsum 於 15-12-15 發表
回覆 cameo 的帖子

係啦⋯⋯我都唔係睇得好明⋯
你講嘅,我就明!
基本津小抽獎後,頂多得少量叩門位搏吓,早幾年我大女畢業SRL小學時,已知SRL叩門冇優先幼稚園部,但「規則上」冇錯的。

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:回覆+cameo+的帖子 Cameo+你誤會了⋯⋯我

原帖由 SumYausumsum 於 15-12-15 發表
回覆 cameo 的帖子

Cameo 你誤會了⋯⋯我也很認同你既講法,⋯90幾人入聖幼應該係派位派得好!我諗應該同收 ...
我明你講乜㗎!我標示「規則上冇錯」,係因為樓上講緊用另類方法⋯
咁假設個別例子要申報假地址時,過程亦唔關間幼稚園及小學問題,係個人問題,假地址亦一樣係抽獎入到,同「SRL幼稚園優先」冇關係嘛!

d叩門位基本大概都係十個八個!

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-15+發表「甲

原帖由 monodad 於 15-12-15 發表
其實你只要了解有幾多媽咪係舊生同有家姐讀緊聖小嘅聖幼生,咁就會明白點解有咁多聖幼可以升聖小。

...
咁你講緊都係依教局個規則,冇「優先幼稚園」成份!

引用:回覆+JadenBB+的帖子 所以,+讀聖幼都冇優

原帖由 SumYausumsum 於 15-12-16 發表
回覆 JadenBB 的帖子

所以, 讀聖幼都冇優勢
認同。
五六年前已經係咁,當時我女srl讀緊小學。

‹ 上一主題|下一主題