用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問 SPC vs DBS
go

請問 SPC vs DBS [複製鏈接]

回覆 yankees111007 的帖子

請問在 DBS IB 點唔掂法?? 可否具體講黎聽下, 小兒9月會入讀DBS, 如果佢入到IB, 都想佢讀 .... 所以希望知多一點點
唔方便在這裹講, 可以 pm 我呀...謝謝
教育王國以外之相冊連結已被刪除

回覆 王家爸爸 的帖子

同意王家爸爸, 因我仔讀那間小學, 中英數都係分組上堂, 我都睇到學校的一片苦心, 因為有能力的同學真的可以在課堂上學多 d 野, 老師講快 d, 教既野深入 d, 如果能力差少少的組別, 老師會詳盡的解釋, 假如他們一齊上課, 有能力既同學, 真的會覺得悶, 如果講得快, 其他同學又跟唔上, 所以我都讚成分科, 分組上課......當然唔好處就係會將小朋友標籤左囉.....
呢個世界, 有得必有失, 好難兩全其美

其實 DBS 收我仔仔前, 收左後, 都真係聽到唔少 DBS既唔好野, 但當我問一問師兄, 入面既情況, 佢地不約而同地都話 DBS 好開心, 好好....所以我先放心

我估間間學校都有好..都有壞, 希望我仔仔入到去, 有快樂既中學生活啦
‹ 上一主題|下一主題