用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net12, 有冇人2ndchoice 入st.paul
go

net12, 有冇人2ndchoice 入st.paul [複製鏈接]

原文章由 andykwan 於 08-6-10 21:01 發表
St Paul's Catholic Primary School ?

can enter with 15 marks in 1st round?

有啦........除非old girl,有宗教分多數呢間唔係首選,有地址,呢間又唔係首選,佢唔係大熱既學校,但要叩門都唔易,所以我都好唔明,點解個個要撞間大熱,唔去搵d穩陣既學校.....又咪差唔多,拎個小朋友博得咁盡...好彩就話咋

原文章由 MrsYing 於 08-6-11 08:30 發表

我好羨慕你! 我都like 呢間小學, 我好想好想入到

同區,第二輪乙部放第一,我而家可以恭喜定你先都得囉

原文章由 MrsYing 於 08-6-11 09:29 發表

多謝多謝!!希望成真就好囉!

呢幾年都係咁,你好大機會願望成真

原文章由 andykwan 於 08-6-11 21:27 發表
for 2nd round application, if put sppcs as 2nd choice in first section, still have chance?

we are living in KLN, still want getting seat in our side (34-net). I also know sppcs is good school and les ...

呢個情況我唔係好知呀,睇下有無媽咪可以幫到你

原文章由 YongXin 於 08-6-12 12:52 發表
? 好多? 問紧甲部跨区, 仲要擺第二播? 点会好多呀

乙部擺第二就多。

我都覺得你無錯....但實際唔知道d咩
‹ 上一主題|下一主題