用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 調查: PN 總結 (2015-2016)
樓主: Jmachi
go

調查: PN 總結 (2015-2016) [複製鏈接]

PN 總結 (2015-2016):

1. 你們申請了多少間PN?
2. 你們去了多少間PN面試?
3. 你們收到多少個offer?

1. 7間
2. 4間
3. 2間
   2    0    0    0

引用:5+5+5 +

原帖由 lamwingyan1207 於 15-04-29 發表
5 5 5
好好成績!

引用:222

原帖由 baby0523 於 15-04-29 發表
好好成績!

回覆:Jmachi 的帖子

多謝各位JM, 綜合各位so far嘅Info,概括如下:-

最多人報, 7間PN (30%);
最多人in, 2, 3間PN (19%, 19%);
最多人收,2個offer (30%).

73%,報2-7間;
73%,in 2-6間;
88%,收1-6個offer.

希望以上Info可以俾新手媽媽一啲idea!

如果再多啲JM回覆,我會再update!

回覆:Jmachi 的帖子

Update!

多謝各位JM, 綜合各位so far嘅Info,概括如下:

最多人報, 7間PN (25%);
最多人in, 2, 5, 6間PN (17%, 17%, 17%);
最多人收,2個offer (29%).

69%,報2-7間;
74%,in 2-6間;
85%,收2-6個offer.

希望以上Info可以俾新手媽媽一啲idea! 如果再多啲JM回覆,我會再update!

引用:Quote:原帖由+Jmachi+於+15-05-05+發表Upda

原帖由 心急媽媽xxx 於 15-05-07 發表
其實如之前有Jm講,報得太多未必會講,失敗率高也未必講,所以我不知道是否可generalize 回應。從回應反而 ...
我都知道不是準確嘅.所以是大概同我用咗中位數來計(normal distribution).

想希望新手媽媽唔洗噤擔心。如果冇offer都可以樂觀啲,因為有好多媽媽都有幾個offer, 總不能要小朋友上幾間PN, 都會放位!有希望,不要灰心!

‹ 上一主題|下一主題