用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔唔記得自己係基督教學校
樓主: awmlai
go

男拔唔記得自己係基督教學校   [複製鏈接]

回復 天下父母心 的帖子

我看的是較溫和:
A. 只是一個5歲的小朋友,不能像大人的忍。作為一間學校,應考考慮到小朋友需要而去作出合理的安排!學校安排有需要改善。

B. 記言學校有這樣的安排(不論是什麼原因,也不問是否合理),由於我想去考同入讀,我就要按要求做好準備,忍耐一下,飲少d水,和一有機會就就算唔係太急,都試試去,否則之後就冇得去,因為這是說明的規舉。

其實沒有對錯,只是人性化或是rigid的系統化。

去前知規舉,選擇去者就應明白要守規舉…(生病另計,如生病就未必能去,否則in in下要去就閉閉)

或者是男孩,沒有像女孩子的麻煩,我是女的媽媽,一般都盡量避免要女女用公廁,所以出街前和去到衛生的商場和食店洗手間都會要女女去廁所,佢地唔去就會同佢地講"唔急都要試試,否則跟住就唔知幾時會有廁所可用又或者要用好污糟的公廁,再唔係就要賴v v...."。所以,女女都能按情況需要而預先去洗手間…話到尾,我們還是要幫孩子學習去適應不同的環境… 共勉之

回復 lawsonmoon 的帖子

作為基督徒的我,不是不想出聲,但唔想係呢個thread出,因為大家已去到一個唔理智的爭坳…唔關事的,假切的,感覺上的等等現實沒發生的都搬晒出黎…連人生攻擊都有…大家都火紅火綠…講乜都冇用!
‹ 上一主題|下一主題