用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14網统一排位
go

14網统一排位 [複製鏈接]

本人心儀丹循,但有post話今年20分都入唔到(我得15分),想請問大抽獎點排位比較安全

13    0    0    0

引用:大抽奬唔計分 +

原帖由 vnghk0001 於 14-11-24 發表
大抽奬唔計分
唔好意思,可能寫得唔好,我意思係今日我得15分一定冇機會,想請教出年大抽獎應該點排位比較安全

引用:我同你一樣得15分,不過我心儀北循,今年又

原帖由 jelly-pudding 於 14-11-24 發表
我同你一樣得15分,不過我心儀北循,今年又係好多20分都唔得。我諗第二同第三志願要保守啲。我只係唔想派康 ...
你比我好,我冇報到直私,我只打算參加抽獎,但冇諗過丹循今年20分都入唔到,你打算點排位呀?甲部乙部你會點安排?

引用:舊年仲可以放太古第二,今年我諗都未必稳入

原帖由 vnghk0001 於 14-11-25 發表
舊年仲可以放太古第二,今年我諗都未必稳入,所以我唔玩啦。
你會入直私而放棄大抽獎?

引用:漢華直資有第二輪報名,你會唔會try+try? +

原帖由 jelly-pudding 於 14-11-25 發表
漢華直資有第二輪報名,你會唔會try try?
我會試,但當然入到丹循就最好,始終唔想去太遠返學,怕阿仔辛苦

引用:14網無乜好排,+N選1放乙一,+乙二只可諗下太

原帖由 hkpapa852 於 14-11-25 發表
14網無乜好排, N選1放乙一, 乙二只可諗下太古或者炮米 (其實呢2間放乙二都未必仲有位), 其它按心水填三寶,  ...
其實我都有諗過放太古同炮米落乙二同三,但驚唔穩陣,所以好頭痛

引用:乙1揀最心儀,我認為乙2乙3揀炮米及衞理,

原帖由 miuchumama 於 14-11-25 發表
乙1揀最心儀,我認為乙2乙3揀炮米及衞理,太古都炒到大熱排等二機會好低。丹循簡介會話接受所有扣門,即使 ...
見到有人話15分入左滬江,我考慮緊乙部填唔填佢,如果真係填唔知有冇機呢

引用:滬江是無宗教,父母分也較少,除了sibling+

滬江是無宗教,父母分也較少,除了sibling 其他都係15分平均抽獎!除非人人都怕佢大熱唔抽,否則好微。我因 ...
可唔可以講下點解唔敢揀滬江?

引用:九月滬江簡介會問過,以往得幾個係20分入,

原帖由 ncdbcvf 於 14-11-25 發表
九月滬江簡介會問過,以往得幾個係20分入,其餘都係15分抽。雖然15分既人多,但相比其他學校,比15分抽既位 ...
我曾經有諗過滬江,但因為阿仔而家做功課都好慢,我担心上到小學佢跟唔到,所以選擇丹循里間happy school,希望佢有6年既愉快學習環境,唔會讀得辛苦

引用:想問蘇浙和太古小學,會選哪間,因本人住九

原帖由 pakiwong 於 14-11-25 發表
想問蘇浙和太古小學,會選哪間,因本人住九龍區想瞭解吓。多謝各位!
9月份去左太古既開放日感覺良好,我都打算入唔到丹循會扣門太古

引用:抽獎同分數無關wor?我估計今次自行的結果可

原帖由 stepyau 於 14-11-25 發表
抽獎同分數無關wor?
我估計今次自行的結果可以用來部署:1)有沒有超收?大抽獎位有多少? 2)20分(有分數 ...
里個遊戲真係好難玩

引用:因為加埋宗教分有20,滬江又太push,最後揀h

因為加埋宗教分有20,滬江又太push,最後揀happy school 入左丹循
希望有機會做你小朋友既學弟啦!

引用:請問北官(英皇道)同蘇浙大家會點揀? +

原帖由 Nicnana 於 14-11-25 發表
請問北官(英皇道)同蘇浙大家會點揀?
北官

引用:Quote:原帖由+boomma+於+14-11-25+發表北官

可以講下點解嗎?thx
識朋友仔讀緊小二,佢話唔太谷,每日功課得幾樣可接受,最重要係津校,蘇小係私校(要比學費)

引用:好彩阿女有私校收,唔比大抽奨,自行20分衰

原帖由 vnghk0001 於 14-11-25 發表
好彩阿女有私校收,唔比大抽奨,自行20分衰左!

引用:因為加埋宗教分有20,滬江又太push,最後揀h

因為加埋宗教分有20,滬江又太push,最後揀happy school 入左丹循
我誤會左,原來你自行入左丹循,希望可以做同學仔

引用:Quote:原帖由+boomma+於+14-11-25+發表識朋

網上有人話北官d老師好惡,知唔知係咪呢?如果唔太谷,學術方面ok嗎?

...
我都有問過朋友老師係唔係好惡,但佢話冇問題喎

引用:回覆+boomma+的帖子 我知道20分唔入好心痛

回覆 boomma 的帖子

我知道20分唔入好心痛。我都對左幾次先信入到。希望你仔最後入到一齊返學! ...
承你貴言啦

引用:丹循20分入唔到好正常,因為有好多人攞住25

原帖由 sumchanma 於 14-11-25 發表
丹循20分入唔到好正常,因為有好多人攞住25分,而且佢係小班教學,每班得25人。至於衛理,去年上午班在大抽 ...
學校開放日時問過老師,佢話出年會加多1班小一喎,都收唔晒?請問下衛理下午放第一都有機?衛理唔係比較難入咩?

引用:丹循加多一班,又會多咗人揀,唔敢講20分一

原帖由 sumchanma 於 14-11-25 發表
丹循加多一班,又會多咗人揀,唔敢講20分一定收晒。在大抽獎階段,衛小下午校確實係少d競爭,暫時放第一應 ...
請問衛理既學習環境,每班有幾多人及學術功課又係點?唔好意思咁多問題,因為一直覺得衛理難入,所以冇做定功課,希望你唔好介意

‹ 上一主題|下一主題