用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Khmama請幫忙, 煩惱中
樓主: Bobostar
go

Khmama請幫忙, 煩惱中   [複製鏈接]

引用:Khmama,我也十分煩惱中~~請指教! 小女ymtc

原帖由 ececbaby 於 13-01-03 發表
Khmama,我也十分煩惱中~~請指教!
小女ymtcps, p5全級第10名,之前都一直頭10名冇走雞。但今個呈分試失手跌 ...
自行或試 1.MCS 2.TLGC

ececbaby 發表於 13-1-4 01:27
Khmama,請問HTC係迷冇機呢?小女英文較好,而且談吐得體。
以 真光 做次選頗穩, 英文較好,而且談吐得體,面試 MCS 有優勢

引用:khmama, 妳好想問問妳的意見,小兒就讀深水

原帖由 jessjesswong 於 13-01-06 發表
khmama,
妳好想問問妳的意見,小兒就讀深水埗的MFS。  
小五的成績是全級4/137。 中文B, 英文A, 數學A, 常 ...
或試首選 九華

引用:Hi+elbar,多禮你的意見,+但小女不喜歡女校,

原帖由 man06 於 13-01-08 發表
Hi elbar,
多禮你的意見, 但小女不喜歡女校, 所以不會選蕭明. 小女是讀海官小, 有聯繫荃官中, 但擔心小女辛 ...
之前打錯 自行或試 1.安柱 2.李兆基

黃巴士  善德都是BAND1B的.  發表於 13-1-10 13:00

man06 發表於 13-1-9 16:30
elbar,
我知葵涌區有很多人選的,林護同安柱都勁。
難入度 林護  > 荃官 > 何傳耀 > 安柱

引用:Quote:elbar+發表於+13-1-9+16:54+難入度+

原帖由 man06 於 13-01-09 發表
elbar,請問安柱之後還有什麼學校呢?其實這幾間我也擔心阿女不適合。善德如何?elbar,真麻煩你了,太強的學 ...
自行 1.可風 2.陳兆民 較佳

jessjesswong 發表於 13-1-10 01:21
Khmama,
我個仔真係冇乜突異功能,4part中。有2part 冇嘢填落去。 我都心大心細,班主任話都係“博”。 但 ...
次選 或試 銘賢/迦密

jessjesswong 發表於 13-1-10 10:17
唔好意思elbar我係深水埗區的,請問迦密是在那區的? 如果真係不選九華,那本區還有那些選擇呢? 黃棣珊? 長 ...

或試 1.
銘賢 2.迦密中學 / 聖芳濟書院

引用:hi+man06,我路過比小小意見。 一向荃灣區

原帖由 Jackieson 於 13-01-11 發表
hi man06,我路過比小小意見。
一向荃灣區傳統英中有荃官,何&可,因荃灣區一直唔夠b1學位,b1學生入唔到此 ...
意見夠中肯

引用:Quote:原帖由+khmama+於+13-01-10+發表回復

原帖由 jessjesswong 於 13-01-11 發表
Khmam, 我係深水埗區的。原本打算銘賢第一的,但小兒參觀完九華後便改變主意。 問過班主住,但只係話間間都 ...
首選 九華 確可一試

winniekws 發表於 13-1-15 00:09
這樣的成績,郭得勝中學,林漢光或鄭榮之好呢?又想知道郭得勝是否降了banding呢?真係為了選擇學校非常煩 ...
自行或試 1.培英 2.林漢光

bobocelia2000 發表於 13-1-21 04:09
亞仔想第一九華,第二曾記。
佢一向有代表學校去奧數比賽及自行參加鋼琴公開賽,好好彩咁有一兩張cert.。  ...
第一或選 喇沙

長生不老  喇沙應該機會好微  發表於 13-1-21 15:52
‹ 上一主題|下一主題