用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 保良局陳守仁小學第二輪面試
樓主: 小新媽
go

保良局陳守仁小學第二輪面試 [複製鏈接]

Interview 真係好講求禮貌.

我仔仔話佢1st IN 完成唔到積木任務,因為俾其他小朋友拿走了他的作品....IN 完後佢咁同我講.心 lum 係咪真架,呢次冇lor .
    直至1/11 check 2 nd IN 有仔仔份,先至知孩子真的不斷在進步.才鬆口氣.有份 2 nd IN 的一起努力,冇份的也不用灰心.
    因各仔女都不斷在進步,除 TSL 外還有好多好學校可選擇.
BK friends 一起用心去陪育仔女們吧! :)

補充---YW 已經冇緣份.

可能仔仔在10月初的各方面表現,都不級2星期後的表現,真的無論句子表達,接收大人訊息及maths 加減數都由個位跳百位.
    心lum算吧!我犬兒真是和YW冇緣份.年多前已在聖公會洗禮,亦有牧師信.都無保於事.....

原文章由 3b 於 07-11-6 12:16 硐表
有無人知第二輪面試考咩 ?

me 2!

回覆 #81 cyfok 的文章

上年 2nd In 要見家長,今年睇封信好似唔駛喎!

Hi

我仔仔都有份2nd  IN. 祝BK friends 2nd  IN順利!

Hello all BK mums, and Dadas!

原文章由 vivian3328 於 07-11-7 18:59 硐表
Hello all BK mums,

係咪真係要見家長呢? 唔見封信有提既!我仲諗住只係見小朋友潻 我都好怕學校要見我。(太大壓力 )

Hello all BK mums, and Dadas!
我同仔仔都係 IN 0910hrs, 天氣涼左各位同小朋友小心身體!
2nd interview 當日能已最佳態出席!
good luck to all!!!

明天 2nd IN la.....大家加油.

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 12:41 硐表
I will give up the 2nd interview tomorrow!Good Luck all of yours

Why ? Why ? Tell me Why ???

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 12:41 硐表
I will give up the 2nd interview tomorrow!Good Luck all of yours

Is that for PC ?

我同事個仔仔係tsl畢業,e+係華仁讀中三佢D英文,(聽講寫)真係 lock lock 聲好勁秋.

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 17:03 硐表
因為培僑及優才已收,無謂去‘牙’住D位!
因我見好多陳守仁畢業生都有去培僑及優才(直資計),咁唔駛‘林’啦!
祝各位順順利利!

唔係好明你講乜,無論如何多咗個位,多謝曬!

原文章由 kerrie0201 於 07-11-10 01:09 硐表
我個仔都有份second in, 但佢已經interview 到"身心疲累"了
佢係回應只是 "吓, 又要interview, 我好累::::::::"
Anyway , good luck to all parents

Just finished TSL 2nd interview.
Good luck to all.

原文章由 cclbaby 於 07-11-10 11:51 硐表
ME TOO! GOOD LUCK EVERYONE!!!!

hi tsl had 7 piano room so good for my kid.

原文章由 Easy媽咪 於 07-11-10 16:32 硐表
我個仔都係in 9:10, 佢果組都係四個人咋, 會唔會四人一組呀?

hi ! Easy媽咪
我個仔都係in 9:10, 四人中有個係我個仔. 我計過,本來C組共有6個小朋友架!有2位無嚟.另外請問你寶寶仲有冇interview要忙呀?
我個仔除左宣小8/12 in,其他都在等result!!!
好擔心

原文章由 fannychoi 於 07-11-11 09:27 硐表
考左d 咩野?
我個仔只係話要講返d 動物講過d 咩

我個仔話:首先用speaker播有關海洋生物的故仔,跟住係張問題紙,用貼紙答問題,共有4題.然後簡單問咗幾條問題,就完成2nd in.

原文章由 Easy媽咪 於 07-11-11 22:45 硐表
hi, 我仔係b組呀, 呀仔話得四個人咋!
我只考左2間直資咋, 2間已經考完2nd in, 等11月26日出結果, 宣小我都報左, 如果2間直資都唔得, 咁要考宣小 喇!

...

another one is YW ? Easyma

最最最 難度過的一個星期!
‹ 上一主題|下一主題