用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 **08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾**
樓主: chingchingb.ma
go

**08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾** [複製鏈接]

chingchingb.ma,

今日亚嫲黎带亚仔搭校车,無带亚仔搭地鐡返學, 下星期呀,你是否都是四, 五同ALEXA 返學呀!

Joslau

Alexa is correct.  My son also said 5 kids are required to bring their BB photos for the show and tell. And it is in the order of their class number. It is not their turns yet. Wait for teacher's notification.

Before sleeping, my son told me that he is so happy because tomorrow is his turn to take the 校車纸 to Ms Wong. Alexa did it today.

原帖由 chingchingb.ma 於 08-9-22 12:50 發表
係呀,我都想知,因我問亞囡,佢仍然堅持話bb相係嗰5位同學帶先,未輪到佢

亞仔都有Hello Kitty紙仔, 不過佢冇講得甘detail ,佢剩係話自己乖, 所以Miss Yuen送。又話Miss Yuen唔會鬧人咖, 因为鬧人會喉嚨痛。我問佢, 如果小朋友唔乖甘點, 佢話Miss Yuen會教佢囉。

原帖由 chingchingb.ma 於 08-9-26 00:04 發表
今日亞囡帶咗張Hello Kitty紙仔返嚟,話係Miss Yuen送比全班乖嘅同學仔,要唔喊及坐得靚靚先有。我問亞囡咁今日你哋全班同學仔梗係好乖喇,點知亞囡話"係呀,全班都乖,淨係有一個男仔唔乖,佢冇喊但坐得唔靚,佢冇將對手放 ...

亞仔开头話系風箏上面畫畫, 我问甘個两张纸呢? 跟住又话可以贴野上去. 最后就講Miss Yuen话點整都得, 整得靓靓带返學校就得啦.

原帖由 chingyung 於 08-9-28 11:38 發表
你地仔仔囡囡有無講個風箏要做d咩呀?

亞仔都話彈琴嘅Miss Lai一齊上Putonghua,又係唱呢两句, 跟住就话吾记得啦!

原帖由 chingchingb.ma 於 08-10-10 00:00 發表
今日上Putonghua,亞囡話係余老師及彈琴嘅Miss Lai一齊教,仲教咗一首Putonghua歌:

(Happy Birthday隻歌個tune)

小朋友好嗎,
老師們好嗎,.....

跟住一路唱一路行咗去,聽唔清楚歌詞喇,請問有冇人知? ...

我地两日都得, prefer D / E.

原帖由 hccw 於 08-10-9 09:45 發表
Thank you LoCLai.

0809K2I同學仔萬聖節開心PARTY
日期:(A) 10月19日      (B) 10月26日
活動:(C) 迪迪尼一日遊  (D) TEA BUFFET  (E)馬灣公園

姓名------------日期-----活動-----人數
charlotte          A/B      ...

亞仔好似有讲过, 但我无留心听, 等我再问下先

原帖由 chingchingb.ma 於 09-1-7 21:24 發表
亞囡話Miss Yuen喺課室做實驗,有兩盆水(一盆係清水,而另一盆係有鹽嘅水),有2隻蛋,然後將2隻蛋分別放入兩盆水,亞囡話"嗱....隻蛋放入盆鹽水度係會浮嘅,而另外嗰隻蛋放喺盆清水度係會沉嘅"。

估唔到佢哋喺課室都有d咁 ...

請暫時預我哋2D1K,要遲D才可CONFIRM。

原帖由 LoCLai 於 09-2-18 09:39 發表
我問過本地遊, 如果要包團, 要60人......
我估我地好難做到......
咁坐船仔睇水底可能困難d.....
既然我地全部人都有興趣去離島.....
不如就去離島啦
日期就定在3月15日
咁可以快d收窄範圍......
有無異議???!!!

3 ...
‹ 上一主題|下一主題