用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12 網叩門失敗區(emoji)
go

12 網叩門失敗區(emoji) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

K3考直私vs小一前叩門vs插班,可以講係唔同玩法。有d小朋友性格上在面試一環係較輸蝕,但做卷就見真章。
祝一切順利

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

樓主可否分享統一選校次序for家長參考?謝

醒目開學勳章 王國長老

HK-MAN 發表於 17-7-26 15:52
版主,12網你最熟,你代入樓主情況你會點選校呢???

無back up好明顯只能行保守路線。想睇下樓主點揀啫

醒目開學勳章 王國長老

mba34567 發表於 17-7-26 19:54
呢個選擇都算謹慎,只是輸在隨機編號太後。今年競爭激烈,叩門難上難。
...

唔謹慎喇,乙二寶血好難入,乙三李賜豪上年已經無機(今年都係),好易出事。

12網叩門係難度高,因為過江龍多。包括搬入黎抽、借地址抽、同埋網外人。

醒目開學勳章 王國長老

HPAA 發表於 17-7-27 00:15
港島直資學費最平好似係漢華,但個人覺得又唔係特別好,所以冇考慮
其餘直資學費都好似過3萬
...

港同26200一年咋

醒目開學勳章 王國長老

HPAA 發表於 17-7-26 23:32
你地講嘅保守排位係咪放寶血,李賜豪乙一?
但如果本身編號排得後,其實都會中寶…對嗎?
所以编號都係重要 ...

個人建議
勁保守:寶血、李賜豪乙一
搏一野:超心儀乙一,乙二寶血/李賜豪(搏果小小機會),乙三擺間想叩門嘅例如軒上下,乙四黃焯菴 (乙四要包入,咁多間我會揀黃焯菴,反正黃乙三乙四都會入,乙三攝間軒上下,起碼擺過頭三增加叩門機會)

醒目開學勳章 王國長老

HPAA 發表於 17-7-26 23:32
你地講嘅保守排位係咪放寶血,李賜豪乙一?
但如果本身編號排得後,其實都會中寶…對嗎?
所以编號都係重要 ...

唔係全對。
就算號碼幾衰,只要有位都會收。例如:寶血大抽獎有34個位,一定係俾晒乙一候選人先。再俾乙二候選人。
如果只有30人擺寶血做乙一,你係其中一個。就算你係全港隨機號碼最尾果個,都一定要收你。剩返4個位至輪到乙二候選人(睇邊個號碼前)
‹ 上一主題|下一主題