用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同 vs 優才 vs 聖方濟各
go

港同 vs 優才 vs 聖方濟各 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同 vs 優才 vs 聖方濟各

學校未必會咁記住,不過無論插邊間都一定係睇成績先
同時hold 3個位嗎?盡快決定吧

醒目開學勳章 王國長老

咩叫好多先

醒目開學勳章 王國長老

政府無規定唔可以同時HOLD多於一個直資位呀

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+NaughtyKids+於+15-04-25+發

原帖由 Keroleen 於 15-04-25 發表
港同網好像有校車路線⋯
港島好多線,九龍只有觀塘藍田TKO ,其他區都無

醒目開學勳章 王國長老

引用:我幾年前聽小一入學講座,校長自己講既。事

原帖由 haihaimom 於 15-04-26 發表
我幾年前聽小一入學講座,校長自己講既。事實係優才DSE成績好過港同。

...
優才DSE 成績係比港同優勝,資料好易搵到。
既然家長了解左SFA學習情況又讓小朋友去申請又有offer ,其實即係話家長同小朋友都準備好去谷,仲有咩難唸呢........

醒目開學勳章 王國長老

版主按:
此討論版的目的是讓就讀此學校的家長組織起來, 暢談自己仔女就讀學校的日常事務及交流意見,
回文者亦必須尊重這點.

其實每間學校都有長處短處,好處壞處,因小朋友有不同性格, 家長有不同要求, 所以每一間學校都有其存在的價值,大家應尊重就讀該校小朋友的家長, 理性討論.

謝謝!

muichujamie    發表於 15-4-28 14:36
yuenkw    發表於 15-4-28 10:38
‹ 上一主題|下一主題