用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 Yr 10-11 P1 家長....
go

Yr 10-11 P1 家長.... [複製鏈接]

Dear MIHO.WAH,

又係我,比多少少資料你哋,若果沒有記錯,校長今年8月份在新生日講過,今年9月份的4班小一之中,每班約有23至25人.校長並表示,唔會刻意多收或少收學生,而係看學生和學校是否互相配合彼此的教學理念.

原帖由 MIHO.WAH 於 09-11-19 11:25 發表

DEAR WING0203

真的不知道學校收到多少人? 我想要看學校今年有幾多學生才對. 因TKO 共有4間直資選擇. 比一般的地區都多呢 ? 大家又不是太遠. 上年都有27-28人一班 ...

MIHO.WAH,

因為小一適應班係搵其它中心幫手攪的,所以要收費,我小朋友去年都報咗,但因為H1N1停課,我哋d小朋友無得參加!

原帖由 MIHO.WAH 於 10-1-11 23:58 發表

dear sleepingbo

我是小一生mami, 暫時會參加學校所有的活動來認識下學校的. 不過就沒想過小一適應活動要付款-(5天都要$450)

Dear MIHO.WAH,

若果沒有記錯,老師去年曾經講過,因為其它中心攪的適應班,可以加添其它學習的training及小朋友情緒上的適應.由於我小朋友去年的適應班取消了,所以實際情況都不太清楚,但希望以上資料都幫到你啦!

原帖由 MIHO.WAH 於 10-1-12 23:47 發表

DEAR ITBABY

我都了解是其他中心攪, 但點解不是自己學校老師攪 ?
我見其他小學都有小一適應班是自己老師攪, 有1天, 3天, 或 5天. 所以才沒想過.
不過我都仍會參加的. ...
‹ 上一主題|下一主題