用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘小學second interview
樓主: chuppy
go

九龍塘小學second interview [複製鏈接]

我都覺今次問家長的問題既多且範圍廣泛,不容易對答.我們見了20分鐘,要不停作答,不停思考,直頭是應接不暇,辛苦過自己見工多多聲

另外,由於阿仔要坐在一旁等侯,雖然有圖書看,但後來他都等到打呵欠 ,仲要俾老師睇到,實扣分啦 .

十分認同.

小學面試原來咁鬼難,我只是去了一次面試都有想死的感覺,但阿仔在2個月內玩了6次都毫無怨言,表現淡定,絕對抵讚.

原帖由 rainy0429 於 10-11-20 16:48 發表
尋日朝一早面試,我同老豆有時都被問到口窒窒,唔怪得當日
阿女first int完出來扁曬咀話好多唔識啦,真係有難度!!
反思一吓,阿女肯陪我哋去見咁多間唔同學校,經歷咁多次"被問到口窒窒"嘅時刻,真係要讚多佢一次,以阿女為榮 ...

我直頭覺得好似做緊一份3頁紙的問卷,全部都是open questions,但無得和太太商量,仲要即刻作答,難免會甩甩漏漏.

其實在當時環境,都冇得想清楚架啦,唯有盡力答就算.

原帖由 ft315 於 10-11-20 22:44 發表
我到覺得今日D問題比我想像中深得多,今日不斷反覆思考番自己的答案,實在有太多不足之處,如果當時唔咪自己太心急,用多D時間去想清楚,就會答得好D。現在真係好擔心,仲要第到14號先有result. 真係好想快D同大家討論問題。 ...

In the 2nd int notice, it states that the result will be announced on 14-Dec.
‹ 上一主題|下一主題