用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 林文燦vs優才
go

林文燦vs優才 [複製鏈接]

小兒今年升k2,下年有意報考林文燦及優才, 請問各位對哩兩間學校有何評價? 如要報考應什麼去準備? 論學術, 兩者邊間學校比較好?謝!

5    0    0    0

引用:本人未幫小女報過林文燦只有報過優才,+優才

原帖由 Lsfjoey 於 15-06-04 發表
本人未幫小女報過林文燦只有報過優才, 優才一條龍,DSE成績亦OK,但家長要有充裕時間去上家長課(10堂)及交 ...
咁請問10 堂係weekday 定weekend 上? 我家住鑽石山, 林文燦比較近, 因為我唔係ftm... 港島區的學校我報唔到... 因為陳守仁太多人報... 機會太底.. 所以剩餘的選擇唔多... 心怡英華/優才, 林文燦好似冇升中的 reference, 搞到我15/16

引用:點解只㨂呢兩間?陳守仁之類會不會好啲? +

原帖由 Gary_family 於 15-06-04 發表
點解只㨂呢兩間?陳守仁之類會不會好啲?
陳守仁太多人報... 心知機會唔太, 仲考慮緊應否報名

引用:我家在土瓜灣,即使山長水遠入將軍澳,也寧

原帖由 enidchiu 於 15-06-04 發表
我家在土瓜灣,即使山長水遠入將軍澳,也寧願揀優才。但在本區,也見林的小朋友在街上表現頗乖,有朋友讀緊 ...
請問土瓜灣返優才有冇校車?

引用:其實我真係好奇怪,大家寧願喺BK花十幾小時

原帖由 iamderek 於 15-06-06 發表
其實我真係好奇怪,大家寧願喺BK花十幾小時做research,都唔鍾意聽學校正式地公開地介紹理念和怎樣實行。我 ...
因為小兒現在仲未足4 歲, 下年k2 我一定會參加... 今年的簡介會應留番比真正有需要的家長

引用:Quote:原帖由+Miffy_Joey+於+15-06-06+發表

原帖由 km1437 於 15-06-07 發表
今年9月升K2, 唔係2016年年頭先簡介會咩?
係! 所以今年岩岩舉行的簡介會咪冇去囉

‹ 上一主題|下一主題