用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸幼VS九龍靈糧堂VS聖三一曾幼
樓主: todaysat
go

浸幼VS九龍靈糧堂VS聖三一曾幼 [複製鏈接]

仔仔12月底超細B,至今收到四個offer,分別一村校,浸幼,九龍靈糧堂,聖三一曾幼。村校已經放位出去,剩低lee三間都係PM,唔知點揀。浸幼學費貴,有小學back up,但又唔係直升,而且王錦輝係沙田,估計到時都唔會去讀。
九龍靈糧堂好近屋企,面試個日覺得老師,連d姐姐都nice,而且聽聞郭晉安個仔都讀過,應該都唔差掛?但我覺得校舍細咗少少。
聖三一曾幼亦好近屋企,都有小學back up,但都唔係直升。間校舍就大小小。我google咗佢排名好似比九龍靈糧堂高好多,但師資d分數就比靈糧堂低。
唔知揀邊間,希望JM可以俾d意見。我都可以快d決定放位出嚟。

3    0    0    0

magnitique 發表於 15-12-12 16:28
聖三一我哥兩小朋友都讀過,返學好開心,而且聖三一小基本上都會比你升上去,做backup好好!

...
THX!!
但曾幼都直升嗎?

ching121 發表於 15-12-12 19:53
樓主,我都同你一樣,唸緊九靈同曾肇添pm 邊間好,個個都叫揀九龍靈糧堂
點解啊?

Jessie0807 發表於 15-12-14 01:09
九龍靈糧堂上至校長下至嬸嬸都好nice好有愛心, 我仔仔好鍾意呢間學校,好like返學,到現時K3, 老師不時會攬 ...
係咪有個戶外活動場地,可以sir滑梯,踩單車?我見佢網頁介紹話有,但in個日就唔見,其實用得多唔多?佢課外活動多唔多啊?上年小一派位派成點?如果叩門會唔會好難?Sorry呀~好似問太多問題,但真係好難揀

Jessie0807 發表於 15-12-14 14:43
乜野係雜費?除左買書薄同茶點,冇其他啦喎!
而且學校好好,有書薄回收,安排比d唔想買新書嘅家長添(除左 ...
真係幾好wor~而且好似d校服都好靚
我去交表時見到個小朋友著條淺藍色裙仔,好靚
唔知男仔嘅係點

Vinccy 發表於 15-12-14 16:25
讀緊浸幼,準備轉校中
点解呀?
‹ 上一主題|下一主題